לחמניות באן מאודות (BAU)
אלה הלחמניות הבאן (באו) הכי אווריריות, טעימות וממכרות שהכי כיף לאכול עם מילוי בשר בבישול ארוך, אבל אפשר להתייחס אליהן פשוט כלחמניות לכל דבר ועניין. נא להצטייד בסלסילת אידוי או סיר קוסקוס!
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
500 גרם קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כף אבקת אפייה
100 גרם סוכר
25 גרם שמרים טריים (קוביית שמרית)
275 מ"ל מים
1 כף שמן
1 כפית מלח
אופן הכנה
1 מכניסים לקערת מיקסר את כל הרכיבים ומערבבים 10 דקות עד שמקבלים עיסה חלקה
2 מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה עד שהבצק מוכפל
3 לוקחים חתיכה מהבצק ומכדררים לכדור ומניחים על נייר אפייה מקומח להתפחה נוספת שתכפיל את גודל הלחמניה
4 שמרו על מרווחים יחסית גדולים בין הכדורים בזמן ההתפחה כי הם יכולים להידבק אחד לשני
5 מרתיחים מים בסיר גדול, מרפדים סלסילת אידוי בנייר אפייה ומניחים 4-5 לחמניות על נייר האפייה – שימו לב שהן במרחק מספיק אחת מהשנייה ומדפנות הסלסילה
6 מניחים מעל סיר המים הרותחים במשך 12-15 דקות
7 ממלאים בכל טוב וטורפים
להכנת תבשיל בקר שמושלם למילוי באן לחצו כאן