איך מכינים סטייק במטבח הביתי?

לקחת דף ועט ולרשום

כשף ארגנטינאי שמאוד אוהב בשר ומגלגל את ה”ר'” כמו שצריך,  הכי פשוט יהיה להזמין אותי להכין לכם את האנטריקוט, אני מבטיח לכם תוצאה מצוינת , אבל יש סיכון – שלא יישאר לכן ביס ממנו! אני מת על בשר ובמיוחד על נתח אנטריקוט מיושן ושומני מפרה זקנה.

את מבקשת משהו לא מסובך ואכן קל מאוד להכין אנטריקוט, מה שקשה הוא להשיג בשר איכותי ומיושן היטב.

ההוראות:

הוציאו את הנתח מהמקרר כחצי שעה לפני הצליה, טבלו אותו עם מלח גרוס, צקו 2 כפות שמן זית ופזרו מעט טימין טרי.

חממו טוב, טוב משטח מיציקת ברזל והניחו את הסטייק למשך כדקה וחצי על אותו צד, תנו לו רבע סיבוב על  אותו צד וכעבור דקה וחצי הפכו אותו וחזרו  על אותה הפעולה בצד השני. במהלך הצליה , המליחו אותו לפי טעם.

זמן הבישול כמובן תלוי בעובי האומצה ולפי דרגת הבישול הרצויה, אני ממליץ על דרגת מידיום , לא אדום מדי , עסיסי וכך השומן מתמזג עם הבשר.

איך שהאומצה מוכנה, תתאפקו כשתי דקות, תנו לבשר לנוח, כך כשנחתוך את הבשר, המיצים יישארו בתוכו והוא יהיה רך יותר!

זהו, פשוט ולעניין, אין מה להסתבך עם מתכונים מיוחדים ולפעמים חומר הגלם יהיה הכי טעים בצורה הכי פשוטה שלו. ואם כבר עשיתם סטייק טוב, אני חייב להמליץ לכם להכין לצידו צ’ימיצ’ורי ארגנטינאי טרי ולהתענג על הטעמים.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות