נאים ויפים: מילון מקוצר למנות עם דגים נאים

סביצ'ה, טרטר, סשימי וקרפצ'יו – מה באמת ההבדל ביניהם? ויקטור גלוגר מסביר.

בואו נעשה סדר: אני מאוד אוהב דגים נאים ובתנאי שהם יהיו מאוד מאוד טריים. הכלל הראשון הוא בחירת הדגים ולשם כך יש לקנות אותם אצל ספקים אמינים.

הטרטר

נתחיל בטרטר, הוא עשוי מקוביות בינוניות או קטנות של דג לבן, אדום (טונה) או וורוד (סלמון), מתובלות ברגע האחרון עם כל מיני תבלינים כמו צ’ילי, שמן זית, לימון סחוט טרי, זנגביל וניתן להגיש אותו עם קוביות אבוקדו או פרי.

סביצ'ה

מקורו מאמריקה הדרומית (מפרו וצ’ילה). הוא עשוי מקוביות יחסית גדולות של דג לבן, שבדרך כלל מושרות במיץ לימון או בליים בין 1/2 שעה לעד 6 שעות, כך שהפרי, “מבשל” את הדג. לאחר מכן מתבלים אותו עם תבלינים, שמן זית או שמנים ארומטים , פלפלים שונים, פירות, מלח ים והשמיים הם הגבול למה שאפשר להוסיף.

הסשימי

זה למעשה פרוסות של דג שמוגשות עם רוטב סויה, ממרח וואסבי וזנגביל מוחמץ. כמובן שהמקור של הסשימי הוא יפני.

הקרפצ’יו

פרוסות מאוד דקות של דג שמונחות ומכסות את הצלחת, מתובלות לרוב עם שמן זית עדין ופרחוני, מיץ לימון, בזיליקום טרי, פרחי מאכל, פלפלת אדומה, פלפל שחור גרוס וסוגים של מלח ים.

ויש עוד אחד שלא כל כך רגילים לראות במחוזותינו ושמו “אסקבצ’ה”. מקורו גם באמריקה הלטינית. הוא חורג משאר הווריאציות אבל הוא מאוד טעים. מדובר בפילטים של דגים שמטגנים בשמן זית. את הדגים מוציאים החוצה ובתוך השמן מאדים ירקות, עשבי תיבול, שום, מוסיפים חומץ בן יין ושופכים על הדגים. כך משאירים למשך כמה שעות. התוצאה נפלאה!

האמת שיש אין סוף של דברים שניתן לעשות עם דגים נאים…וזה עוד מבלי להזכיר את הסושי, כך שאני ממליץ לכם לרוץ לדייג ולהתחיל לטרטר… בהצלחה!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: