כך תכינו סטייק בבית!
צליית אומצה בבית כמו מקצוענים
אחד המיתוסים היותר נפוצים שגם בשלנים ובשלניות טועים בו, הוא שסטייק אפשר להכין רק על גריל חיצוני או במסעדה .
אבל היום האביזרים הביתיים השתפרו פלאים, החל מכיריים עם עוצמת להבות גבוהה וכלה במחבת ומצלית, או פלאנצ׳ה. ביחד עם איכות הבשר, שגם היא השתבחה, כל אלו מאפשרים הכנת כל סוג של סטייק בבית.
אנטריקוט, או ורד הצלע, נחשב בצדק למלך הסטייקים בעיני קרניבורים. אישית, אני לא ממליץ על אנטריקוט בדרגת רייר, מהסיבה הפשוטה שחלק מהשומן שבו הוא מתאפיין, נשאר גומי במצב זה. החיך שלנו מעדיף את השומן פריך יותר, לכן אני אוהב אנטריקוט במצב מדיום.
רוב המחבתות לא זקוקות לשימון. ניתן לשמן על מנת להגביר את הבערה או להוסיף טעם. עדיף להבריש את הנתח במעט שמן ולא את המחבת. הצלייה צריכה להתבצע על הלהבה הגבוהה ביותר והמחבת צריכה להיות לוהטת לפני ששמים בה את הסטייק. עדיף שהמחבת שבה נשתמש תהיה מחבת פסים. הפסים לא נועדו רק על מנת ליצור סימני חריכה אסתטיים על הבשר, אלה להגביה אותו מהתחתית, כדי שלא יתבשל בנוזלים שניגרים ממנו.
כל מה שצריך עכשיו זה צריבה רצינית של הסטייק למספר דקות, הפיכה וגם חוזר חלילה במידה וצריך. ללא קשר לעובי הנתח, כדי שכל הנתח ייצלה באופן המוצלח ביותר, אחד הטריקים שאני משתמש בהם הוא לחבוט בשוליים השומניים שלו, על מנת שהם יהיו דקים יותר מעובי הנתח במרכזו. ככה הסטייק השוליים ייצלו למצב פריך, בזמן שהבשר במרכז נצלה לרמת מדיום.
בסטייקים עבים במיוחד, כמו פורטרהאוס, הטי-בון או אנטריקוט עם העצם, משלימים את הצלייה בתנור. בגלל עובי הנתח, גם אחרי שצולים אותו לפי כל הכללים, הוא עדיין לא יהיה מוכן מבפנים. לכן מכניסים את הנתח, עם המחבת, לתנור בחום של 190 מעלות ל – 10 – 8 דקות.
כמובן שיש גם נתח מותן, סינטה, פילה, שייטל, או כנף העוקץ ראמפ. כל אלו הם סטייקים עם אחוזי שומן נמוכים יותר, עם יכולת מעולה של שידוך לרטבים. במידה ואנחנו מכינים סטייקים ברוטב מסויים, בין אם זה רוטב הפלפל הקלאסי או סתם רוטב יין, אנחנו נשתמש במחבת שטוחה. זה מאפשר צרוף של המשקעים על תחתית המחבת לרוטב שנכין.
אחרי זה, יש מצב שתתחילו להיות ביקורתיים יותר לסטייקים שמגישים לכם במסעדה:) !