למה סטייק על מחבת עלול לצאת יבש וקשה וכיצד להימנע מכך?

כל מה שאתם צריכים לדעת בדרך לבשר המושלם

סטייק במחבת פסים צריך לצאת עסיסי ונפלא במיוחד אם קניתם בשר נכון ומיושן היטב.
חשוב לשאול את הקצב אם הנתח מיושן שכן זה הבסיס לקנית הנתח שלכם.
יישון הבשר חיוני להכנת סטייק טוב, כך החלבונים שבו מתפרקים והבשר נעשה רך. אפשר לראות fשהבשר מיושן היטב כאשר הצבע שלו אינו אדום ובהיר אלא יותר חום, המגע שלו אינו קפיצי אלא יותר דומה לפלסטלינה ומרקמו נימוח.
ישנן עוד כמה סיבות שבגללן הסטייק יכול לצאת יבש. הראשונה היא כמובן צליית יתר. הנתח חייב להישאר אדום בפנים ולא עשוי לחלוטין ,אחרת הוא קשה ומיובש. מידת הבשר האולטימטיבית היא מדיום ופחות ממנה אני ממש לא ממליצה.
הסיבה השניה היא הוצאת סטייק קר מהמקרר והכנסה שלו ישר למחבת לוהט. הבדלי הטמפרטורות גורמות לבשר להתכווץ ולהגיר נולים וכך כל העסיסיות נעלמת.
אני ממליצה לכם להוציא מהמקרר כחצי שעה מראש את הבשר כדי שיגיע לטמפרטורת החדר, כך הוא ייצלה בצורה נכונה.
כאמור, המידה המינימלית לבשר הוא מדיום ולא יותר ולכן רק כארבע דקות מכל צד מספיקות די והותר.
הטיפ אחרון שלי הוא לתת לבשר לנוח ארבע/ חמש דקות לפני שאוכלים אותו, כך הוא נח והמיצים שבו נספגים ולא יוצאים החוצה כשחותכים אותו מיד לאחר הצליה.
באופן כללי כל בשר שעשוי בצלייה חייב לנוח כמה דקות לפני שחותכים אותו, זהו, עוד כלל ברזל שכדאי לאמץ.

בין יישון הבשר לצלייה נכונה וטמפרטורה נכונה בטוחה שייצא לכם סטייק מושלם. אל תשכחו להוסיף מלח גס ממש לפני ההגשה ולהנות מביס מושלם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות