עוגת גזר כמו של סטארבקס
מתכון לעוגת גזר של רז מוריה יונה, שכל מה שהיא רצתה זה לשחזר את הטעם של עוגת הגזר המפורסמת של סטארבקס – ונחשו מה? היא מה-זה הצליחה!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כף קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט
4 ביצים L
1 כוס סוכר חום כהה (הדביק)
1/2 כוס סוכר לבן
1 כף תמצית וניל
1 כוס שמן
1/2 כוס מים
2.5 כוסות גזר מגורר
3/4 כוס אגוזי מלך גרוסים
1/2 צימוקים שחורים
לציפוי:
150 גרם גבינת שמנת – פילדלפיה,נפוליאון ( גבינות בטעם שמנת טבעית במרקם סמיך)
1.5 כוסות אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה מאד ( שתהיה כמו ממרחק רך ללא גושים)
אופן הכנה
1 לחמם תנור ל170 מעלות חום סטטי עליון תחתון (לא טורבו)
2 בקערה לשבור ביצים שלמות ולטרוף אותן עם הסוכר עד למסה חלקה לא לערבב יותר מדי – להוסיף את שאר החומרים הרטובים ולערבב להוסיף את החומרים היבשים ולבסוף את הגזר האגוזים והצימוקים . לערבב עד הטמעת כל המרכיבים בלבד.
3 מרפדים תבנית אינגליש בנייר אפייה משמנים קלות ומעבירים את בלילת העוגה לתבנית עד גובה 3/4 של התבנית אחרת זה יגלוש לכם- העוגה תופחת יפה בתנור.. אם נשאר לכם יתרה תכינו מאפינס 🧁 מעבירים לתנור ל50 דקות או עד שהקיסם הננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים לחים עליו.
4 מקררים לחלוטין את העוגה לפני שמכינים את הציפוי אחרת הציפוי יימס וימרח ולא יהיה כיף 🥲 אז קצת סבלנות שימו אותה אפילו על אדן החלון שתתקרר אם אתם ממש חסרי סבלנות
5 הכנת הציפוי – בקערה מערבבים חמאה רכה רכה עם אבקת סוכר למרקם חלק ללא גושים מוסיפים גבינת שמנת ומקבלים קרם יציב ורך לזילוף
6 מעבירים את הקרם לשקית זילוף ללא צנתר או אפילו מורחים על גבי העוגה עם מרית מפזרים קצת גזר מגורר ואגוזים מלמעלה ויש לכם עוגת גזר סטארבקס של החלומות
הטיפים של מוריה:
1 במידה ואין לכם חמאה רכה ממש אפשר להכניס חמאה קרה ואת כל המרכיבים למעבד ולטחון עד שיוצא קרם חלק
2 אין להביא בשום אופן את החמאה למרקם נוזלי אחרת הקרם שלכם לא יהיה יציב לזילוף!
