שפונדרה וירקות חורפיים של סוני וענת
סוני וענת עם מתכון מטריף לשפונדרה וירקות חורפיים שאתם חייבים להכין
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק”ג בשר שפונדרה עם עצם (שורט ריבס)
1/2 ליטר בירה (500 מ”ל)
1 כפות חרדל גרגירים
12 כפות סוכר חום
3 גזרים
3 תפוחי אדמה
1/4 כוס שמן זית
קורט פלפל שחור גס
1 כפית מלח
5 ענפי טימין
15 עלי מרווה
אופן הכנה
1 בקערה מערבבים את הבירה עם החרדל והסוכר.
2 במחבת כבדה וגדולה מחממים ¼ כוס שמן זית.
3 “סוגרים” את נתח הבשר ולאחר מכן מסירים את הנתח מהאש.
4 חותכים את תפוחי האדמה והגזרים לחתיכות גסות ומוסיפים למחבת לשמן שנשאר מהבשר, להשחמה קלה.
5 מכניסים את הבשר, הירקות, הטימין והמרווה לשקית קוקי גדולה ומתבלים בפלפל שחור ומלח.
6 יוצקים את תערובת הבירה לתוך השקית, סוגרים, מנקבים שני חורים קטנים סמוך למקום הסגירה.
7 מניחים על נייר אלומניום של קוקי ומכניסים לתנור בחום בינוני – גבוה לכשעתיים.
8 מוציאים מהתנור ושופכים את התבשיל מהשקית לתבנית וממשיכים לבשל עוד כשעה.