מטבוחה חריפה ולוהטת של מור אליאסי
אמאלה איזה מתכון מושלם למטבוחה של מור אליאסי! מטבוחה מטריפה, חריפה ורותחת, עשירה בריחות וטעמים מתאימה לכל ארוחה.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כ – 3 שעות
כשרות
פרווה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 קילו עגבניות בשלות
20 שיני שום
2 פלפלים אדומים וחריפים
2 פלפלים ירוקים חריפים
שמן זית מזן ארבקינה של מסיק מגל
2 כפיות מלח
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
אופן הכנה
1 בעזרת אש גלויה (ברנר, גז, כיריים, מנגל) שורפים את הפלפלים. כשקליפתם שחורה היא יורדת בקלות. פורסים את הפלפלים ואת שיני השום.
2 בסיר רחב (עדיף סוטאז׳) שמים 1/4 כוס שמן זית, מוסיפים את השום והפלפלים ומטגנים בחום נמוך כ20 דקות. חשוב מאוד לא להגביר את החום כדי לא לשרוף את השום.
3 בנתיים קולפים את העגבניות בעזרת קולפן וחותכים אותן לקוביות.
4 מוסיפים את העגבניות לסיר ומבשלים כשעה בחום בינוני נמוך תוך כדי ערבוב.
5 ועכים את העגבניות היטב וממשיכים בבישול של עוד שעתיים לפחות לצמצום נוזלים.
6 במידה והעגבניות מלאות בנוזלים הבישול יהיה אפילו ארוך יותר.
7 חשוב לערבב מידי פעם ולשמור על חום נמוך לכל אורך הבישול.
8 מוסיפים 1/2 כוס שמן, פפריקות, מלח וסוכר. מערבבים היטב ומבשלים עוד רבע שעה. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
@israel_food_channel מאמא מור אליאסי הכינה #מטבוחה שהבעירה לי את הלב ❤️ ואתם יודעים מה הסוד? #שמן זית א-י-כ-ו-ת-י 🫒 #יאמי #טעים #חריף #פלפל #מתכון בשיתוף קיבוץ מסיק מגל
♬ original sound – ערוץ האוכל