עוף חריף במחבת אחד של ג'יימי אוליבר

מתכון לעוף חריף במחבת אחד עם בצל מתוק, אפונה ואורז פלאפי . מתוך התכנית ג'יימי אויליבר מבשל בזול

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג שוקיים עוף
2 בצלים
2 כפות משחת קארי טיקה מסאלה
1 x 400 גרם של עגבניות שלמות מקולפות (קופסת שימורים)
1 ספל של אורז בסמטי (300 גרם)
500 גרם אפונה קפואה
1 x 400 גרם של חלב קוקוס בהיר (קופסת שימורים)
מלח
פלפל שחור טחון
אופן הכנה
1 מניחים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מתבלים את ירכי העוף עם קורט מלח ים והרבה פלפל שחור, מניחים בתבנית עם העור כלפי מטה למשך 10 דקות, או עד להשחמה, ולאחר מכן השתמש במלקחיים כדי להפוך אותם. מסירים בזהירות את עור העוף. מניחים אותו בתבנית לצד העוף.
2 לאחר שמוכן ופריך מוציאים לקרש חיתוך וקוצצים גס.
3 בינתיים מקלפים וקוצצים דק את הבצל ומוסיפים למחבת. מבשלים במשך 2 דקות, או עד להזהבה, ואז מערבבים פנימה את משחת הקארי ומבשלים במשך 10 דקות.
4 מעבירים את העגבניות פנימה, מפרקים אותן בעזרת כף ומבשלים 5 דקות עד שמסמיך.
5 מערבבים פנימה את האורז ומערבבים למשך דקה או עד שהוא שקוף, ואז יוצקים פנימה 2 ספלים של מים (600 מ"ל). מערבבים, הופכים את העוף ומכסים במכסה. לתת להתבשל במשך 12 דקות, או עד שהאורז מבושל
6 ב 2 הדקות האחרונות, תוך כדי ערבוב, יש להוסיף את האפונה ורוב חלב הקוקוס. כאשר התבשיל רותח יש להוריד מהאש. לאחר מכן יש להוסיף את חלב הקוקוס הנותר, ולחלק למנות הגשה. מעל מפזרים את עור העוף הקריספי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות