לחם כוסמין ביתי לצד ממרחים ביתיים של נדיה אליס

מתכון קל להכנה ללחם כוסמין ביתי לצד ממרחים של סלק וממרח פסטו קישוא פטרוזיליה. מתכון שכיף להכין ולקחת לפיקניקים משפחתיים או סתם לארוחת בוקר בבית.

צילום:יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ללחם:
380 גר מים פושרים
8 גר שמרים יבשים
3 כפות מייפל
500 גרם קמח כוסמין מלא
1 כפית אבקת פטריות קורדיספס
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית
2 חופן אגוזי מלך
לממרח סלק:
4 כפות טחינה מלאה
3 כפות שמן זית
1 קופסא קוביות סלק יכין
1/2 שן שום קטנה
2 כפיות אבקת פטריות ריישי
מיץ מחצי לימון
כפית מלח
1/4 פלפל לפי הטעם
לממרח פסטו:
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת קייל
1 קישוא
2 כפיות מלח
1 כפית עשב שעורה
1 כפית סרפ
מיץ מלימון
2\1 כוס שמן זית
2\1 שן שום
4\1 כוס קמח שקדים
אופן הכנה
ללחם:
1 בקערת מיקסר עם וו לישה שמים מים, שמרים ומייפל ומערבבים מעט עם כף. מוסיפים קמח, קורדיספס, מלח ושמן זית ולשים במהירות איטית במשך 3-4 דקות. הבצק צריך לצאת דביק.
2 מכסים בכיסוי ניילון עם גומי את הקערה ונותנים לבצק להכפיל את נפחו משך בערך שעה.
3 לשים את הבצק עם הידיים משך 3-4 דקות. מוסיפים את האגוזים תוך כדי, וכשכל האוויר יצא מהבצק מניחים את הבצק בתוך תבנית אינגליש קייק (נון-סטיק) גדולה משומנת/מרפדים בנייר אפייה אינגליש. מכסים ונותנים לבצק לתפוח עוד 40 דקות.
4 אופים את הלחם בתנור מחומם מראש (220 מעלות) במשך 25 דקות או עד שהוא מזהיב לגמרי. מוציאים מהתבנית ומחזירים לתנור, על הרשת של התנור, ואופים עוד 5-7 דקות עד שהחלק החיצוני פריך וזהוב מאוד.
לממרחים:
1 ממרח סלק: מכניסים את כל הרכיבים לכוס של בלנדר מוט וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.
2 פסטו קייל-קישוא-פטרוזיליה: מכניסים את כל הרכיבים לבלנדר וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם