לחמניות כוסמין ובהרט עם ממרח שוקולד של תומר בלס
מה צריך יותר מלחמניה ושוקולד? קבלו מתכון משודרג ושווה!
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
800 גר’ קמח כוסמין 70% (כ – 6 כוסות)
40 גר’ דבש (2 כפות)
60 גר’ שמרים טריים
22 גר’ מלח ( כ 1 כף)
510 מ”ל חלב (כ 2 כוסות )
150 גר’ חמאה
3 גר’ בהרט
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, הדבש, השמרים הטריים, החמאה והחלב ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח. אם מרגישים שצריך עוד קמח/חלב זה הזמן להוסיף. מערבבים במהירות גבוהה ל – 6-8 דקות עד לקבלת בצק חלק, אחיד וגמיש רך, נעים ולא דביק. בדקה האחרונה מוסיפים את הבהרט
2 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים אותו מעט ומחלקים ל כ – 25 חתיכות שיגולגלו לצורת כדור
4 פותחים את הכדורים בעזרת היד ומשטחים אותם (כמו שעושים קדה). מכינים ריבועי נייר אפייה קטנים ושמים אותם על הריבועים. מקפלים לחצי כשנייר האפייה נמצא בפנים כך שתיווצר צורת “פקמן”
5 מניחים את הלחמניות בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים למשך כשעה או עד שהלחמניות מכפילות את נפחן
6 מורחים את הלחמניות בחלב מדולל במים
7 מחממים תנור בטורבו ל 200 מעלות ומניחים מגש ריק בתחתית התנור
8 רגע לפני הכנסת הלחמניות זורקים כמה קוביות קרח למגש
9 מכניסים את תבנית הלחמניות ואופים כ 10 דק’ בחום של 200 מעלות ועוד כמה דק’ בחום של 160 מעלות
10 כשהלחמניות מוכנות ניתן למרוח כל ממרח או רוטב שבא לנו