פיצה במחבת של מיקי שמו – קל ופשוט להכנה
פיצה במחבת? שמעתם נכון, מיקי שמו מסביר איך מכינים בקלות בצק לפיצה , את הרוטב ואז את השלב של ההכנה של הפיצה על מחבת מתוך "מתוק או מלוח"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 יחידות פיצה בקוטר 22 ס”מ
לבצק:
540 גרם קמח
480 מ”ל מים (2 כוסות)
1 כפית מלח
10 גרם שמרים טריים
לרוטב העגבניות:
1 כוס עגבניות מקולפות
2 שיני שום קלופות
1 כף אורגנו טרי
קורט מלח
קורט פלפל שחור
לתוספות:
200 גרם גבינת מוצרלה טרייה
3 עלי בזיליקום טריים
2 כפות זיתי קלמטה
100 גרם גבינת פיקורינו מגורדת (1 כוס)
שמן זית לזילוף
אופן הכנה
הבצק
1 לשים את כל חומרי הבצק כ – 6 דקות, עד לקבלת בצק חלק. מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים למשך שעה בטמפרטורת החדר.
הרוטב:
1 בסיר קטן מבשלים את כל מצרכי הרוטב על אש בינונית, עד לרתיחה.
2 מנמיכים את האש ומבשלים כ – 15 דקות עד להסמכה קלה.
3 מרסקים את הרוטב בבלנדר ומצננים.
הרכבת הפיצה
1 משטחים את הבצק בקוטר המחבת בעובי 4 מ”מ.
2 מניחים את הבצק במחבת משומנת ומורחים מן הרוטב שכבה אחידה ונדיבה, מפזרים מוצרלה (חתיכות), בזיליקום, זיתים ומפזרים פיקורינו מגורדת מעל הכל.
3 מכסים את המחבת עם מכסה (טיפ של מיקי) ומתפיחים כ – 15 דקות עד חצי שעה בטמפרטורת החדר ולאחר מכן, מניחים על האש ל- 5 דקות. מגישים חם.
מיקי אין עליך אתה שף קונדיטור הכיייי מוצלח שהיכרתי
בוקר טוב מיקי שמו העירקי שלנו says: