ספיישל – האמת מאחורי “מנות היום” במסעדות!

כל הסודות מאחורי עולם "המיוחדים" במסעדות

מי לא אוהב לשמוע על “ספיישלים” (מנות היום/ המיוחדים) כשהוא בא למסעדה?!

הכי כיף לדעת מה מיוחד היום… אבל בינינו, “ספיישלים” זה לא תמיד כזה מיוחד.

במצב טוב – “ספיישל” משקף את מצב רוחו של השף, מה שבא לו “לשחק איתו היום”, ההשראה היומית.  במצב פחות טוב ודי שכיח – ספיישל הוא ניצול בלאי. שזה לא תמיד רע, אבל עדיף  לדעת מה אנחנו אוכלים ולפעמים זה מזון שבדרך כלל, מחר, היה הולך לפח.

הנה כמה דוגמאות למנות “ספיישל” טובות:

*דייג שתפס טונה ענקית, במשקל 600 ק”ג, והביא אותה למסעדה, ועכשיו כל התפריט מלא במנות של טונה – סשימי, טרטר, טטקי, וכו’.זה יופי של “ספיישל”!

* עוד “ספיישל” טוב – מנה מחומר גלם שבדרך כלל לא רואים במסעדה,  אז אנחנו בעצם יודעים שחומר הגלם, הגיע היום במיוחד. למשל, מוצעים לנו צלעות טלה – במסעדה שבדרך כלל מגישה בעיקר בקר זו אינדיקציה לכך שהשף כנראה החליט לפנק את הלקוחות שלו והביא נתח שהוא לא יכל לעמוד בפניו.

לעומת זאת, הנה דוגמאות ל”ספיישלים” פחות טובים, שכדאי שידליקו לכם נורה אדומה:

*מסעדות דגים שפתאום מגישות משהו שאין בתפריט: קבב דגים, מדג שבדרך כלל המסעדה מגישה אותו כסשימי, לא שזה כל כך רע להפוך דג עייף לקציצה, זה בסדר, אבל הייתם מעדיפים לאכול גם קציצה וגם קבב מדג שעוד שחה היום בבוקר.

*אותו עקרון עובד גם לגבי בשר – נתחים שהגיעו באיכות פחות טובה מהקצב, או כאלו שהם כבר “ככה –  ככה”, פתאום הופכים להמבורגר או לספגטי בולונז. ושוב, זה “עובר”,אבל  עדיף כמובן בשר טרי.

אז בפעם הבאה שאתם הולכים למסעדה, והמלצרית מספרת לכם על המיוחדים של היום… תקשיבו טוב טוב למה שהיא אומרת, ותסכלו גם כהשוואה, בתפריט הרגיל. אם תעכבו אחרי כללי האצבע האלו, אתם כבר תדעו מה להזמין, ובעיקר מה לא.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות