סופלה שוקולד ללא גלוטן של תמי בן דוד

מתכון לסופלה שוקולד עם גנאש שוקולד ללא גלוטן, שיטריף לכם את החושים.

עשרות, אם לא מאות, גרסאות יש לסופלה השוקולד אבל רק תוצאה אחת היא הנכונה. המתכון הזה, נותן בדיוק את התוצאה הזו ולמרות האפשרות להחליף את מילוי הגנאש במטבע שוקולד – רצוי לטרוח קצת יותר ולהכין את מטבע השוקולד מגנאש בהכנה עצמית.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים לסופלה (6 יחידות בקוקוטים גודל בינוני):
150 גרם שוקולד מריר (מטבעות/קוביות)
150 גרם חמאה
150 גרם סוכר
3 ביצים בגודל M/L
3 חלמונים (גודל הביצים M/L)
60 קמח תמי רב תכליתי
11 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
לגבעות הגנאש (להטבעה לפני אפייה)
60 גר’ שוקולד מריר
60 גרם שמנת מתוקה
13 גרם חמאה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מכינים מראש את הגנאש ע”י המסת כל המרכיבים יחד לקרם חלק, מקררים אותו היטב להתייצבות.
2 מזלפים גבעות בקוטר 3 ס”מ על נייר אפייה ומקפיאים עד לשימוש
3 מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
4 ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה בינונית (בן מארי או במיקרו) לכדי 90% המסה ומערבבים היטב להמסה והתמזגות מלאים.
5 מוסיפים את הסוכר בטריפה ידנית
6 מוסיפים את הביצים והחלמונים כל פעם יחידה תוך טריפה ידנית להבלעה והתמזגות מלאה בקרם
7 מערבבים את הקמח עם הקקאו, המלח והחמאה ומבליעים במסה עם המטרפה רק עד שנבלעים והמסה אחידה
8 מעבירים לשקית זילוף וממלאים את קוקוטים עד מחצית מגובהם, מניחים את גבעת הגנאש הקפוא ומכסים כך שסה”כ המסה מגיעה ל-3/4 מגובה הקוקוט
9 אופים 12-14 דקות ומוציאים מהתנור, ממתינים דקה/שתיים לפני שפותחים את הקוקוט. לפני ההגשה זורים אבקת סוכר. חשוב להגיש כשהעוגה חמה.

מתכונים נוספים של תמי בן דוד:

טרבדיקוס של תמי בן דוד

בוריקיטס במילוי גבינה בולגרית וקשקבל ללא גלוטן של תמי בן דוד

עוגיות דבש ואגוזים של תמי בן דוד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: