סופגניות עם ריבה

סופגניות של חנוכה, לא חייבים לחכות לדצמבר – אפשר להכין בכל זמן שרוצים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
1 ¼ כוסות או 300 מ"ל חלב פושר
½ כוס או 100 גרם סוכר לבן
3 ביצים L
100 גרם חמאה
2 כפות או 30 מ"ל ברנדי
½ כפית גרידת לימון
לטיגון: 1.5 ליטר שמן קנולה
לקישוט: אבקת סוכר
למילוי: ריבת תות
אופן הכנה
1 מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ומערבבים פנימה שמרים. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, חמאה, ברנדי וקליפת לימון ומעבדים דקה לקבלת תערובת אחידה ונוזלית. מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית וממשיכים לעבד 5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק חלק ומבריק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח
2 מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים)
3 מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח
4 בסיר עמוק מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום). מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה – מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן
5 מוציאים את הסופגניות לנייר סופג
6 מזריקים ריבה לתוך הסופגניות. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות