עוגת סניקרס מושחתת של טוני משיח

עוגה מושחתת שצריך להכין ולהחביא מיד! עם קרמל, שוקולד וחמאת בוטנים

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבסיס:
300 גרם פתי בר (חבילה וחצי)
200 גרם חמאה מומסת
לקרם:
2 שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
למריחה:
2 כפות חמאת בוטנים
לרוטב שוקולד:
200 גרם שוקולד חלב
1 כוס שמנת מתוקה
לרוטב קרמל:
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
אופן הכנה
1 להכנת הבסיס: טוחנים את הפתי בר עם מעט החמאה
2 משטחים ומהדקים טוב ברינגים/תבניות אלומיניום פשוטות
3 מקפיאים למשך 15 דקות
4 להכנת הקרם: מקציפים את השמנת והאינסטנט וניל לקצף יציב
5 מוסיפים את החלב ומקציפים עד שהתערובת יציבה
6 מורחים על הבסיסים חמאת בוטנים
7 מזלפים את הקרם מעל ומכניסים למקפיא ל-20-15 דקות
8 להכנת רוטב השוקולד: מביאים את השמנת לסף רתיחה ואז מכניסים את השוקולדים ומנמיכים את האש
9 מערבבים עד שהתערובת הופכת מעט סמיכה ומורידים מהאש ומצננים מעט
10 להכנת רוטב הקרמל: ממיסים את הסוכר וברגע שהוא הופך לקרמל מוסיפים בזהירות ותוך כדי ערבוב את החלב
11 מורידים את החום ומבשלים 4-5 דקות על אש נמוכה,המרקם שמתבקש הוא נוזלי (מתקשה מעט אחרי קירור)
12 מורחים רוטב שוקולד ומעל רוטב קרמל
13 מניחים בסיס עם קרם נוסף מעל ומורחים שוב קרם שוקולד ואז קרמל
14 מניחים את הסניקרס החתוך על העוגה
15 מחביאים במקרר ומשכנעים את עצמכם שלא הכנתם כלום;)
טיפים:
1 הקפאה טובה של הבסיסים תמנע את התפוררותם
2 מי שלא רוצה להתעסק בהכנת קרמל יכול להמיס סוכריות טופי חלב במעט חלב עד שהוא הופך לנוזלי או להמיס ריבת חלב עד 30 שניות במיקרו
3 אני מכינה את הבסיסים ברינגים די קטנים, אם רוצים להכין בתבנית 26/28 צריך להתאים את הכמויות במתכון
4 אם יש זמן ומקפיא בין שכבת קרם להרכבה של השניה אז הזילוף של העוגה נראה הרבה יותר יפה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: