סמורס ישראלי – קינוח מרשמלו עם 5 מרכיבים של אור שפיץ

הגרסא הישראלית והכשרה לקינוח השוקולד והמרשמלו המתוק והממכר – אור שפיץ עם המתכון שלה לסמורס’ ישראלי

סמורס מרשמלו של אור שפיץ
סמורס מרשמלו של אור שפיץ

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

חבילת עוגיות כשרה לפסח (אפשר להכין בבית את העוגיות ואפשר לקנות עוגיות)
100 גרם חמאה
3-5 כפות (לפי גודל הפיירקס) גדושות נוטלה / ממרח שוקולד/ חמאת בוטנים (לפי טעמכם האישי)
2 חבילות מרשמלו
3 כפיות ליקר מתקתק (למשל : מורדובה)
אופן הכנה
1 מכניסים את העוגיות לשקית ומרסקים בעזרת בקבוק כבד או פטיש שניצל, ריסוק קל, אין צורך בגריסה גסה מדי.
2 מכניסים את החמאה לתבנית פיירקס שבה נשתמש להכנת הסמורס כולו.
3 מחממים את החמאה במיקרוגל כ – 30 שניות – לא להמיס יתר על המידה.
4 מוסיפים את מרבית שברי העוגיות לתבנית הפיירקס , מערבבים ומשטחים את השכבה הראשונה.
5 מוסיפים מעל השכבה המשולבת עם החמאה, גם שכבה של ביסקוויטים ללא חמאה כדי לייצר שכבה נוספת.
6 מורחים נוטלה/ ממרח שווקלד/ חמאת בוטנים (לבחירתכם)בעזרת לקקן.
7 מוסיפים את המרשמלו “עומדים” כשכבה עליונה.
8 מכניסים לתנור על 170 מעלות של 10 דקות או עד להשחמה של המרשמלו בתנור.
9 לאחר ההוצאה מהתנור מורחים בעדינות מעט ליקר שייספג במרשמלו.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות