סמורס’ – עוגיות שוקולד מרשמלו של טוני משיח

טוני משיח ניסתה וניסתה, עד שהגיעה למתכון המושלם לעוגיות סמורס', מעין סנדוויץ' שוקולד מרשמלו בין שתי עוגיות או קרקרים.

הכל התחיל כשנתקפתי געגועים לחברה שלי בתאל שגרה בשיקאגו. אנחנו חבורה כזאת, אני, בתאל, סיון ושי, כבר למעלה מ – 25 שנה יחד. לאמריקאים יש את הסמורס’, שזה מעין סנדוויץ’ שוקולד מרשמלו בין שני עוגיות או קרקרים, אז החלטתי לעשות מחווה לחברתי ובכדי לעשות זאת יצרתי את הסמורס’ שלי, עם נגיעות מפלצתיות משלי. אחרי ניסויים רבים במטבח, טעימות של כל יושבי הבית ודברי נאצה מאחותי (“תיחנקי, הרסת לי את הדיאטה”), הגעתי למתכון המושלם.

העוגיות האלה צריכות בייביסיטר, כלומר אתם לא זזים מההתנור וזו נקודה חשובה: האפיה אורכת 9 – 8.5 דקות סה”כ ויש רגע מסויים שבו רואים סדק קטן בבצק ומבצבץ מתוכו מרשמלו, זה הרגע שאתם מוציאים את העוגיות החוצה. אני אוהבת לאכול אותן מעט חמימות עם כפית, כשכל המרשמלו נוזלי אבל אפשר בכיף להתפנק גם שהן קרות (ילדיי יעידו על כך), אפשר גם לחמם 7 – 6 שניות במיקרו וזה חוזר למצב נוזלי, בקיצור שחיתות לשמה!בתאל העוגיות האלו מוקדשות לך!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר לבן
1 תוכן של מקל וניל אחד או 2 כפיות של תמצית וניל אמיתי
1 ביצה L
2 כוסות קמח
1/2 כוס קקאו איכותי
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס שוקולד ציפס
200 גרם שוקולד ציפס לזריה
20 יחידות מרשמלו וניל (אני השתמשתי בגדולים בכדי לקבל אפקט יותר טוב)
אופן הכנה
1 חממו תנור ל- 180 מעלות.
2 בקערה גדולה הקציפו את החמאה והסוכר. הוסיפו את תוכן מקל הוניל והמשיכו להקציף.
3 הוסיפו את הביצה והקציפו עד שהכל אחיד.
4 נפו את הקמח הקקאו ואבקת האפיה וערבבו והוסיפו את כוס נטיפי השוקולד צ’יפס.
5 אחדו את התערובת עד שהכל הומוגני ואחיד.
6 הניחו לקירור ל – 10 דקות.
7 קחו כדור מהבצק שטחו והניחו במרכז את המרשמלו, צפו את כולו ועגלו טוב בידיים.
8 טבלו בשוקולד ציפס והניחו במקרר בינתיים.
9 על מגש עם נייר אפיה הניחו עיגולים מהבצק ושטחו כל עיגול קטן במעט מהקוטר של העיגול המצופה.
10 הוציאו את הכדורים מהמקרר והניחו מעל. בעצם יתקבלו דיסקיות בצק ומעליהם מרשמלו מצופים בצק עוגיה שיונח מעל. למה דיסקיות, אתם שואלים ? מכיוון שברגע שאופים את העוגיות ונוצר סדק, יש סיכוי שזה יקרה גם למטה וללא הדיסקית העוגיה תדבק לתבנית ולא תצליחו להסיר אותה.
11 אפו 9 – 8.5 דקות ולא, אתם לא זזים מליד התנור והסיבה היא שכל תנור שונה ויש רגע מסויים שרואים סדק באחד העוגיות כשהמרשמלו מבעבע ומאיים לפרוץ… זה הרגע להוציא את העוגיות החוצה… בקיצור העוגיות האלו צריכות בייביסיטר… כבר אמרתי:)
12 לקרר מעט ועם מרית להעביר לצלחת הגשה, לאכול עם כפית.
  • אם אתם רוצים לאכול ביד, קררו עד שיציב לחלוטין ו….אתם יודעים איך לאכול נכון?!:)

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: