כל מה שצריך לדעת על עישון דגים בבית ועל סוגי מעשנות

אין כמו דג מעושן עם הטעם המיוחד והריח המשגע. בעזרת מעשנת גם אתם תוכלו להכין אותו בבית. קבלו טיפים להכנה ביתית וגם מתכון.

אין כמו דגים מעושנים, במיוחד אם הם איכותיים וטריים. וכן, אפשר לעשן דגים גם בבית אבל צריך לדעת איך, כדי שהמשימה לא תהיה חד פעמית וטראומטית. אני מציע לעשות הכל במרפסת או בגינה, אחרת הריח המשגע יחדור לכל פינת הבית והבגדים של בני הבית יריחו כמו ארובה, ראו הוזהרתם!

יש שני סוגים של עישונים, עישון חם ועישון קר. העישון החם  דורש חום ונסורת והוא הנפוץ ביותר וגם קל לביצוע, הוא טוב לדגים קטנים כמו פורל, דניס, לברק ולניתחי בשר. העישון הקר דורש רק  נסורת והוא מיועד לעישון דג סלמון. בארץ חמה כמו שלנו קשה לעשן דגי סלמון. לכן אני מציע להתחיל עם העישון החם. לשם כך אתם צריכים לבחור איזו מעשנת טובה לכם. יש היום חנוית שמתמצאות במעשנות והם יכולים להדריך אתכם מה לקנות.

יש מעשנות גדולות, בינוניות וקטנות. יש מעשנות שניתן להדליק בהן את הנסורת בעזרת להבת גז, חשמל או בעזרת פחם. אני מציע לכם להתחיל עם מעשנת קטנה שניתן להניח על להבת גז ולעשן דגי פורל.

הנה מתכון קל להכנה

הניחו דג פורל בתוך כמות גדולה של מלח גס למשך 50 דקות. אחר מכן הסירו את המלח ושטפו אותו היטב. שימו אותו לא מכוסה במקרר על מנת לייבשו היטב ואז תעשנו אותו לפי הוראות המעשנת.

האמינו לי שזה זה ייצאה נפלא ואם השכנים מתלוננים על הריח, אני מחוץ לתמונה, כן?!

ועוד טיפ מאוד חשוב: טיב הנסורת קובע את טעם העישון. אל תשתמשו בנסורת שמקורה מעץ האורן. לעומת זאת נסורת מעץ זית, עץ אלון, תפוז ושקד הם הטובים ביותר.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות