פיקניה מסתובבת באמישראגז – מתכון בשר מעושן עסיסי וקל להכנה
מחפשים מתכון מרשים לבשר על האש? פיקניה מסתובבת ומעושנת באמישראגז תיתן לכם תוצאה רכה, עסיסית ומלאת טעם. מושלם לאירוח או לסוף שבוע מפנק.
זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
נתח פיקניה לפי הגודל שאתם צריכים (המתכון מתאים לכל גודל נתח עד למילוי השיפוד).
שבבי עץ לעישון
להגשה:
צ׳ימיצ׳ורי
ממרח ארטישוק
מלח ופלפל לפי העדפה
אופן הכנה
1 כשעתיים לפני העישון משרים את שבבי העץ במים כדי למקסם את העישון של הנתח.
2 מוציאים את נתח הפיקניה מהמקרר כשעה לפני הצלייה להגעה לטמפרטורת החדר. מנקים את הנתח היטב (אם משתמשים בנתח מיושן מומלץ להוריד את החלק הכהה גם בבשר וגם בשומן, אפשר פשוט לבקש מהקצב לעשות זאת עבורכם)
3 מחממים את הגריל טרם השימוש (אין צורך לחמם את השיפוד המסתובב) – ממלאים את מיכל העישון בשבבי העץ הרטובים וממקמים אותו מעל מפזרי החום של המבער השמאלי ביותר (מתחת לרשת הצלייה). מדליקים את האש של מבער זה וסוגרים את המכסה כדי שפעולת העישון תחל. ממתינים כ- 10 דק׳.
4 בינתיים חותכים את נתח הפיקנייה לפרוסות בעובי של כ- 8-10 ס״מ (ראו דוגמה בסרטון)
5 מקפלים כל חתיכה לצורה של חצי עיגול/פרסה כשהשומן כלפי חוץ (ראו דוגמה בסרטון) ומשפדים את הנתחים אחד צמוד לשני על גבי השיפוד (שימו לב שיש תופסנים משני צידי הבשר, מוציאים אחד מהם, משפדים את הנתחים ומחזירים את התופסן מהצד השני כדי לשמור על הנתחים שלא יסתובב על גבי השיפוד באופן חופשי). מוודאים שתופסוני הברזל מחזיקים היטב את הנתחים על גבי השיפוד, ומחזירים את השיפוד חזרה לגריל ולחיבור שלו למנוע. מדליקים את המנוע כדי שהשיפוד יחל להסתובב. למען הבטיחות יש להימנע מהדלקת כל המעברים בבת אחת בזמן הזה, הצלייה צריכה להיות איטית וכן אין צורך בחום גבוה במיוחד.
6 צולים את הנתח עד להגעה לרמת העשייה הרצויה, אפשר להיעזר במדחום בשר של Broil King כדי לבחון את מידת העשייה. אנחנו כיוונו למידת עשייה של מדיום רר, כמובן שניתן להביא לכל מידת עשייה אחרת.
7 כאשר הנתח מגיע לכמה טמפרטורות (כ- 4-5) מתחת לטמפרטורת היעד, מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח כ- 10 דק׳ לפני החיתוך . הבשר ימשיך להעלות חום בהמשך.
8 חותכים ומגישים עם המטבלים המועדפים. בתאבון.





