מתכון לאסאדו מעושן ברוטב ברביקיו מעושן במעשנה של נינג'ה
מתכון שתמיד עובד! אסאדו מעושן מסורתי. אסאדו היא שיטת בישול מדרום אמריקה. זהו נתח שממש קשה לפספס איתו, מצד שני ממש קל להרשים את האורחים באמצעותו. אחד האהובים והפופלאריים ביותר.
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
5 שעות
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לנתח:
נתח אסאדו במשקל של כ – 3 קילו ללא המטמברה
ראב תבלינים פילדלפיה
רוטב צ'ימיצ'ורי
שום קונפי
מלח גס ופלפל גס
טימין
לרוטב ברביקיו:
2 כפות רסק עגבניות
5 כפות קטשופ
2 כפות חומץ
כפית פפריקה מעושנת
2 כפות סויה
כפית סוכר חום
1 שן שום כתושה
כוס מים
אופן הכנה
לרוטב ברביקיו:
1 מוסיפים את כל המרכיבים לסיר ומערבבים ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה עם מכסה חצי פתוח.
לנתח:
1 נוסיף פלט למעשנה ונפעיל את המעשנה על תוכנית "עישון" וניתן לה להתחמם על 120 מעלות.
2 בעזרת סכין חדה נעבור לאורך העצמות.
3 נמרח את הנתח ברוטב ברביקיו שהכנו מראש, היטב מכל הכיוונים.
4 מפזרים מעל ראב תבלינים פילדלפיה.
5 לאחר שהמעשנה הודיעה לנו שהיא מוכנה, נכניס לתוכה את נתח הבשר עם העצם כלפי מטה והשומן כלפי מעלה.
6 נכניס את המדחום אופקית לתוך הנתח ונכוון את המעשנה ל 82-85 מעלות פנימי. (תלוי בגודל הנתח ובמידת העשיה הרצויה )
7 לאחר כ -4 שעות, הנינג'ה מודיעה לנו שהנתח הגיעה ל 85 מעלות והוא מוכן.
8 הנינג'ה מודיעה לנו שהנוציא אותו ונשים אותו על קרש החיתוך. נניח אותו לנוח בין 5- 10 דקות.
9 נשלוף את הצלעות מתוך הבשר.
10 נפרוס את הנתח לפרוסות עבות.
11 על המגש נוסיף מלח גס, פלפל שחור גרוס, טימין.
12 מעל הנתח נפזר רוטב צ'ימיצו'רי ושום קונפי.
4 כללי ברזל לאסאדו:
- הכי חשוב באסאדו – לשמור על טמפ' קבועה!
- אסאדו – לעולם לא יכול להיות בבישול מהיר, תמיד בבישול איטי.
- אסאדו – לא צריך סגירה מוקדמת בשונה מנתחים אחרים כמו אנטריקוט.
- לא לפחד לשים כמות נדיבה של תבלינים כי זה רק במעטפת החיצונית ולא משפיע על הטעם הפנימי.