בורקס סיסו – שבלול כרובית ומוצרלה

מאפה פריך מבצק תוצרת בית במילוי קרם כרובית חמאתי ומוצרלה נמסה, מוגש עם סלט חסה וצנוניות מהיר

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

ל-4 מנות
500 גרם (1/2 3 כוסות) קמח לבן (מומלץ קמח פיצה/פוקאצ'ה)
300 מ"ל מים
1 כף חומץ רגיל
כפית מלח
לפתיחת הבצק והברשה:
150 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס + 2 כפות שמן, לפתיחת הבצק
1 ביצה טרופה, להברשת הבצק
1 ביצה טרופה, להברשת הבצק
למילוי:
1 כרובית בגודל בינוני
30-50 גרם חמאה
מלח, לפי הטעם
1 חבילה גבינת קשקבל מגוררת (או 200 גרם גבינה צהובה אחרת שאוהבים)
לסלט:
10 צנוניות
2 יחידות חסה סלנובה או חסה לאליק
2-3 כפות שמן זית
1-2 כפות מיץ לימון
כפית שטוחה מלח
אופן הכנה
לבצק:
1 שמים את כל המצרכים לבצק (קמח, מים, חומץ, מלח) בקערת מעבד מזון. מפעילים במהירות נמוכה עד שכל המרכיבים מתאחדים ואז לשים במהירות גבוהה 4-5 דקות עד שמתקבל בצק גמיש ואלסטי. ניתן גם לערבב את כל המצרכים בקערה וללוש את הבצק ידנית 8-10 דקות.
2 מחלקים את הבצק ל8 כדורים בגודל זהה (100 גרם בערך כל אחד). מעבירים לכלי מקומח או משומן ונותנים להם לנוח בטמפרטורת החדר לפחות שעה.
למילוי:
1 חותכים את הכרובית לתפרחות בגודל בינוני. את הגזע קולפים וחותכים גס, את הגבעולים שומרים למנה אחרת.
2 שמים את התפרחות וחתיכות הגזע בסיר בגודל בינוני, מוסיפים מים עד 1/3 גובה התפרחות (1-2 כוסות מים) ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים 15-20 דקות מעל להבה בינונית-גבוהה עד שהתפרחות רכות לחלוטין.
3 מעבירים את התפרחות החמות בעזרת מלקחיים לכלי גבוה. מוסיפים את החמאה וטוחנים היטב בעזרת בלנדר ידני, בערך דקה רצופה, עד שהכרובית הופכת למחית חלקה וסמיכה.
4 נותנים לפירה הכרובית להתקרר לפני שמשתמשים בו למילוי.
ליצירת הבורקס:
1 משמנים משטח עבודה עם חמאה מומסת או שמן.
2 מניחים על המשטח כדור אחד מהבצק ובעזרת הידיים פותחים אותו למלבן הכי דק שמצליחים.
3 בתחתית המלבן (בצד הרחב) שמים שורה מפירה הכרובית ומעל מניחים מגבינה מגוררת לאורך פירה הכרובית. מברישים את שאר הבצק בחמאה מומסת.
4 מגלגלים את הבצק מעל למילוי ואז ממשיכים לגלגל ליצירת רול ארוך כמו נחש. מקפלים לצורת שבלול ובאותו אופן יוצרים בורקסים משאר המילוי והבצק. ניתן להקפיא את הבצק או להקפיא בורקסים שיצרתם ולא אפיתם.
5 מעבירים לתבנית עם נייר אפייה. מברישים את הבורקסים בביצה ומפזרים מעל שומשום או פרג.
אפייה:
1 מעבירים את התבנית לתנור (190 מעלות) ואופים 15-20 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים משני הצדדים ומתנפחים.
2 בזמן שהבורקסים בתנור, מכינים סלט צנוניות מהיר: פורסים דק את הצנוניות וחותכים גס את עלי החסה.
3 שמים בקערה, מתבלים בשמן זית, מלח ומיץ לימון ומערבבים בעדינות.
4 מגישים את הבורקסים עם הסלט וסחוג אם אוהבים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם: