סינייה של קבב על מצע של ירקות שרופים של יהודה עמר
סינייה, סלט משוויה , קבב וטעמים ישראלים נוספים מכוסים בבצק של יהודה עמר
מרכיבים
כמות מספיקה ל
מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקבב:
500 גרם בשר טחון
1 חופן פטרוזילה
3 בצלים
1 כפית סוכר
שמן קנולה
מלח
פלפל
בהרט
לסלט ירקות שרופים:
2 גמבות אדומות קלוי בגריל או תנור
1 חציל קלוי בגריל או תנור
4 עגבניות מקולפות בגריל או תנור
1 בצל קלוי בגריל או תנור
1 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום פרוסות
1 צרור כוסברה
2 כפות אריסה
1/2 כף כמון
1/2 כף מלח או לפי הטעם
7 כפות שמן זית
לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים
1 כף סוכר
300 מ”ל מים קרים
1/2 כף מלח
מעט שמן זית
טחינה גולמית
לפני ההכנסה לתנור: 1 ביצה, מעט מלח גס
אופן הכנה
הקבב:
1 מתחילים עם קרמול הבצל, קוצצים את הבצלים לקוביות, מוסיפים אותו למחבת עם שמן קנולה וסוכר ומבשלים על אש נמוכה.
2 בקערה מניחים את הבשר הטחון, הבצל המקורמל, פטרוזיליה קצוצה ואת התבלינים. מערבבים היטב.
3 יוצרים מתערובת הבשר קבב – קציצות מאורכות, צורבים אותם קלות על מחבת פסים משני צדדים – עד שהם כמעט מוכנים (80%).
4 חותכים את הירקות השרופים/ קלויים לקוביות גסות. מוסיפים פרוסות שום וקוצצים כוסברה בקיצוץ גס.
5 מתבלים בעזרת כמון, אריסה, מלח, שמן זית ושמים בסיר נפרד, מבשלים כעשרים דקות.
הבצק:
1 מכינים את לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, סוכר, שמרים ולשים כדי שכל היבשים יתערבבו.
2 בשלב הבא מוסיפים מים, שמן זית ומלח.
3 מניחים את הבצק המוכן להתפחה של רבע שעה.
4 לוקחים תבנית עגולה, מניחים את הירקות המבושלים בתחתית התבנית ומשטחים, מעליהם פורסים את הקבב.
5 פותחים את הבצק, מרדדים אותו, מכסים את התבנית עם הקבב והירקות בעזרת הבצק ע”י הידוק דפנות הבצק לתבנית.
6 מעל הבצק מורחים בעזרת מברשת ביצה ומפזרים מלח גס.
7 מכניסים את התבנית לתנור ל – 220 מעלות כ – 10-15 דקות.
8 פותחים את הלחם ושמים טחינה גולמית מעל הקבב.