סינייה של קבב על מצע של ירקות שרופים של יהודה עמר

סינייה, סלט משוויה , קבב וטעמים ישראלים נוספים מכוסים בבצק של יהודה עמר

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקבב:
500 גרם בשר טחון
1 חופן פטרוזילה
3 בצלים
1 כפית סוכר
שמן קנולה
מלח
פלפל
בהרט
לסלט ירקות שרופים:
2 גמבות אדומות קלוי בגריל או תנור
1 חציל קלוי בגריל או תנור
4 עגבניות מקולפות בגריל או תנור
1 בצל קלוי בגריל או תנור
1 פלפל ירוק חריף
4 שיני שום פרוסות
1 צרור כוסברה
2 כפות אריסה
1/2 כף כמון
1/2 כף מלח או לפי הטעם
7 כפות שמן זית
לבצק:
500 גרם קמח
1/2 כף שמרים
1 כף סוכר
300 מ”ל מים קרים
1/2 כף מלח
מעט שמן זית
טחינה גולמית
לפני ההכנסה לתנור: 1 ביצה, מעט מלח גס
אופן הכנה
הקבב:
1 מתחילים עם קרמול הבצל, קוצצים את הבצלים לקוביות, מוסיפים אותו למחבת עם שמן קנולה וסוכר ומבשלים על אש נמוכה.
2 בקערה מניחים את הבשר הטחון, הבצל המקורמל, פטרוזיליה קצוצה ואת התבלינים. מערבבים היטב.
3 יוצרים מתערובת הבשר קבב – קציצות מאורכות, צורבים אותם קלות על מחבת פסים משני צדדים – עד שהם כמעט מוכנים (80%).
4 חותכים את הירקות השרופים/ קלויים לקוביות גסות. מוסיפים פרוסות שום וקוצצים כוסברה בקיצוץ גס.
5 מתבלים בעזרת כמון, אריסה, מלח, שמן זית ושמים בסיר נפרד, מבשלים כעשרים דקות.
הבצק:
1 מכינים את לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, סוכר, שמרים ולשים כדי שכל היבשים יתערבבו.
2 בשלב הבא מוסיפים מים, שמן זית ומלח.
3 מניחים את הבצק המוכן להתפחה של רבע שעה.
4 לוקחים תבנית עגולה, מניחים את הירקות המבושלים בתחתית התבנית ומשטחים, מעליהם פורסים את הקבב.
5 פותחים את הבצק, מרדדים אותו, מכסים את התבנית עם הקבב והירקות בעזרת הבצק ע”י הידוק דפנות הבצק לתבנית.
6 מעל הבצק מורחים בעזרת מברשת ביצה ומפזרים מלח גס.
7 מכניסים את התבנית לתנור ל – 220 מעלות כ – 10-15 דקות.
8 פותחים את הלחם ושמים טחינה גולמית מעל הקבב.

סינייה של קבב על מצע של ירקות שרופים של יהודה עמר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות