להישאר גמיש: כל מה שצריך לדעת על שימוש ובחירת תבניות סיליקון

תבניות הסיליקון מאד פופולריות היום והאמת? בצדק. יש להן יתרונות רבים.

למה כדאי להשתמש בתבניות מסיליקון?

תבניות הסיליקון מיוצרות בתהליך טבעי משרף של עצים, כך שהן למעשה בריאות ובטוחות לשימוש. לכך מצטרפים המון יתרונות שונים כגון האלסטיות שלהן, וגם היכולת שלהן לחסוך לנו מקום אחסון במטבח, שכן הן מתקפלות ונמעכות ואפשר לדחוס אותן לכל מגירה נסתרת.
בנוסף קל להוציא מהן את המאפים ללא פגע ובקלות. הן גם לא צוברות לכלוך.

חשוב לבחור תבנית איכותית

כמו בכל נושא יש ויש.
חשוב שתדעו מהי תבנית איכותית של סיליקון ומה פחות איכותית. תבנית איכותית תהיה גמישה ותמיד תחזור לצורתה המקורית לא משנה כמה תמעכו אותה.

היא אמורה לשמור על התכונה הכי חשובה שלה – שהיא לא תידבק למאפה, גם אחרי המון אפיות בתנור.

אני ממליצה לכם ממש לברר על המקור של התבנית בחנות, והאם יש תו תקן של מכון התקנים הישראלי.

בנוסף חשוב לברר שהיא לא צבועה בצבע רעיל והחומרים בריאים.

טיפים לאפייה עם תבנית הסיליקיון

שימון התבנית

לדעתי, למרות שכולם משבחים את חוסר הצורך בשימון תבניות הסיליקון,  כדאי כן לשמן את התבנית בהרבה ספריי, כדי לדאוג שהמאפה לא יתקע בתבנית. פעמים רבות בתבניות עמוקות עם צורה מיוחדת יותר כגון תבניות בבקה, מאוד קשה להוציא את העוגה מהתבנית ורק שימון וקימוח מסיביים יועילו.

זמן האפייה

שימו לב כי זמן האפייה בתבנית סיליקון מעט ארוך יותר מכיוון שהסיליקון פחות מתלהט מתבנית מתכת. יש להשאיר עוד כ – 5 דקות, או לבדוק עם קיסם את מצב העוגה.

בסיום האפייה

את המאפה מוציאים מהתבנית רק כשהוא מתקרר ואז אפשר לנקות אותה עם מים חמים וסבון. כמובן שאפשר לאחסן אותה איפה שבא לכם ובעיקר ליהנות מאפיה קלה ומהנה בתבניות היפיפיות שאפשר להשיג היום.

טיפ אחרון: שימו לב שאם התבנית לא שומרת על צורתה המקורית והיא מעוותת, לא להשתמש בה יותר.

בהצלחה!

מומלץ לקרוא גם:

הסבר איך להכין מלבי דיאטטי דל קלוריות של רותם ליברזון

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות