עוף בתנור עם סילאן
מתכון קל וטעים לעוף בתנור עם סילאן בטעם מושלם
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה ורבע
כשרות
בשרי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
8 יחידות כרעיים של עוף
חצי כוס שמן זית
5 כפות דבש
4 כפות סילאן
שליש כוס רוטב סויה
4 שיני שום כתושות
מלח לפי הטעם
פלפל שחור טחון לפי הטעם
1 גבעול בצל ירוק קצוץ
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור בחום של 200 מעלות.
2 שמים בצנצנת את שמן הזית, הסילאן, הדבש, הסויה, השום הכתוש, המלח והפלפל ומשקשקים היטב כך שהכל יתערבב עד לקבלת רוטב אחיד.
3 שמים את העוף בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל את הרוטב ומערבבים הכל יחד.
4 מכניסים את התבנית לתנור לשעה עד לכדי השחמה.
5 בתום השעה מוציאים את התבנית, מניחים את הכרעיים המובנים על צלחת ומפזרים מעל בצל ירוק ופטרוזיליה קצוצים.
6 מומלץ להגיש עם אורז.