עוגת שמרים גבינה ושוקולד של שמרית הילל
המתכון של שמרית הילל לעוגת שמרים גבינה ושוקולד – ללקק את האצבעות
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק:
1 קילו קמח
20 גרם שמרים יבשים
150 גרם סוכר
450 מ"ל חלב
4 ביצים
200 גרם חמאה רכה
למלית:
500 גרם גבינת מסקרפונה
1 כוס ממרח שומשום ושוקולד
2 כפיות תמצית וניל
3 כפות שטוחות של קונפלור מנופה
0.5 כוס סוכר
1 ביצה L
1 חלמון L
אופן הכנה
אופן הכנה
1 בקערת מערבל עם וו גיטרה שמים קמח, שמרים וסוכר ומערבלים במשך דקה
2 מוסיפים את שאר המרכיבי הבצק ומעבדים במשך עשר דקות עד לקבלת בצק חלק
3 משמנים במעט שמן את הבצק, מניחים בקערה גדולה עטופה בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך הלילה. זה לא חובה, גם שעתיים ביום נעים מחוץ למקרר יעשו את העבודה
4 אם התפחתם במקרר – הוציאו את הבצק והניחו במשך שעה על השיש לפני שתתחילו לעבוד
5 מכינים את מלית הגבינה והשוקולד, מערבבים יחד את הגבינת מסקרפונה, ממרח השוקולד ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה
6 מחלקים את הבצק לכדורים של 450 גרם בערך ומתחילים לרדד על משטח מקומח מעט לצורת מלבן בגודל של 1 מ”מ
7 מורחים את המלבן במלית השוקולד והגבינה, מקפלים לשלוש – חלקו את המלבן בראש לשלושה חלקים, קפלו צד אחד ועליו את השני
8 מרדדים את הבצק שוב למלבן דק עד כמה שניתן, ושוב מורחים בנדיבות ממלית השוקולד והגבינה
9 מגלגלים לרולדה ומעבירים סכין חדה לאורך הרולדה כמעט עד סופה
10 מגלים כלפי מעלה את פסי הגבינה והבצק ויוצרים בורג
11 מניחים בתבנית משומנת מעט עם ניילון נצמד להתפחה של כשעה
12 מורחים בנדיבות בביצה טרופה עם מעט מלח וסוכר (אחרי עשרים דקות אפייה אפשר לפתוח את התנור ולמרוח שוב את שאריות הביצה). ואופים במשך כ- 40 דקות בחום של 170 מעלות, עד שהעוגה משחימה וכל הבית מתמלא ריח טוב
13 בינתיים – בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים והסוכר וכשהעוגות יוצאות חמות – מורחים עליהן שכבה נדיבה ומפנקת מהמי סוכר, ומפזרים סוכר גבישי