קיש עגבניות שרי,בזיליקום וגבינת עזים של שמרית הילל

לא בטוחים מה להכין לערב החג? דאגנו לכם למתכון פשוט מושלם עבורו!

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לקיש
1.25 כוסות קמח
0.5 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
0.25 כוס מים קרים
למלית:
1.5 קופסאות שמנת לבישול
10 עגבניות שרי חצויות
1 חופן עלי בזיליקום
2 ביצים
1 גליל גבינת עיזים פרומעז
2 שיני שום כתושות
0.5 כפית מלח
קיש עגבניות שרי, בזיליקום וגבינת עזים
צילום: יח"צ קיש עגבניות שרי, בזיליקום וגבינת עזים

אופן הכנה

אופן הכנה
1 שמים בקערה של מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והמלח. מעבדים עד לקבלת בצק במרקם פירורי, מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לעבד עד לקבלת מרקם בצק אחיד
2 יוצרים מהבצק צורת כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים
3 מחממים תנור ל 200 מעלות
4 משמנים תבנית פאי במעט חמאה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס”מ. מגלגלים אותו על המערוך ומניחים בתבנית. על מנת ל”היפטר” משאריות הבצק – העבירו את המערוך על התבנית בכדי להוציא את השאריות
5 מנקבים חורים בבצק בעזרת מזלג, מניחים מעל הבצק נייר אפייה, ועליו “משקולת” של חצי כוס קטניות יבשות
6 אופים עם ה”משקולת” במשך 5 דקות, מורידים, וממשיכים לאפות עוד חמש דקות נוספות או עד להשחמה קלה
7 בקערה גדולה טורפים את השמנת, הביצים, השום והמלח
8 על בסיס הבצק, מפזרים חצאי עגבניות שרי, כשהחלק החתוך כלפי מטה (יושב על הבצק)
9 שופכים את תוכן המלית על העגבניות ומפזרים עלי בזיליקום שלמים ופרוסות של גבינת עיזים בעובי של כחצי ס”מ
10 מורידים את חום התנור ל- 180 מעלות ואופים כחצי שעה, עד שהמלית מתייצבת ומשחימה מעט

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות