שורט ריבס במרינדה לצד סלט תרד ועגבניות של עומר מילר
בישול ארוך וצליה של שורטריבס במרינדת תבלינים עשירה, מתוך התוכנית "טעים אש" עם עומר מילר
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 ק”ג שורט ריבס
3 ליטר מים
1 בצל לבן
1 שום פנינה
4 עלי דפנה
1 צרור טימין
1 צרור רוזמרין
1 עגבניה
למרינדה
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
¼ כפית קינמון
¼ כפית גרגירי כוסברה טחונים
¼ כפית זרעי שומר טחונים
¼ כפית זרעי כמון טחונים
3 כפיות ממרח אריסה
1 כפית חומץ יין אדום
¼ כוס שמן זית
לסלט התרד
1.5 תרד טרי
1 עגבניה
1 שום פנינה
3 כפות שמן זית
2 פלחי לימון
אופן הכנה
1 מניחים בסיר את השורטריבס.
2 קוצצים גס עגבניה, בצל ושום פנינה ומוסיפים לסיר.
3 מוסיפים מים, עלי דפנה, טימין ורוזמרין.
4 מבשלים את הבשר בציר למשך כשעתיים עד שהבשר מתרכך.
5 מכינים את המרינדה: בקערה שמים גרגירי כוסברה, זרעי כמון, זרעי שומר, פפריקה מעושנת, פפריקה מתוקה, קינמון, אריסה, חומץ ושמן זית וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
6 מסננים את הספייריבס ומורחים במרינדה.
7 צולים את הבשר על הגריל משני צדדיו.
8 מכינים את סלט התרד: קוצצים שום פנינה, תרד ועגבניה ומוסיפים שמן זית ולימון.
9 מגישים את הסלט לצד הספייריבס ופלחי לימון.