פאי רועים קלאסי – שפרד'ז פאי

מתכון לפאי רועים שהוא למעשה שכבות של בשר טחון ומבושל עם ירקות ומלמעלה פירה תפוחי אדמה מדהים

מערכת
12.01.2022
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי

מתכון שהולך טוב עם בירה לאגר ?

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבשר:
2 כפות שמן זית
1 כוס בצל קצוץ
1 ק"ג בשר בקר רזה או טלה טחון
2 כפיות עלי פטרוזיליה מיובשים
1 כפית עלי רוזמרין מיובשים
1 כפית עלי טימין מיובשים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף רוטב ווסטרשייר
2 שיני שום – טחונות
2 כפות קמח
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס ציר בקר
1 כוס אפונה וגזר מעורב (אפשר קפוא)
1/2 כוס גרעיני תירס (אפשר קפוא)
ציפוי תפוחי אדמה:
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
100 גרם חמאה/מרגרינה/מחמאה
1/3 כוס חלב/סויה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס גבינת פרמזן (אופציונלי)
אופן הכנה
מכינים את הבשר:
1 על מחבת גדולה מחממים שמן על אש בינונית-גבוהה למשך 2 דקות
2 מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי עירבוב כ 5 דקות עד להזהבה קלה
3 מוסיפים את בשר הבקר (או הטלה הטחון) למחבת ומפרקים אותו בעזרת כף עץ. מוסיפים את הפטרוזיליה, הרוזמרין, התימין, המלח והפלפל. מערבבים היטב. מבשלים 6-8 דקות, עד שהבשר משחים, תוך ערבוב מדי פעם
4 מוסיפים את רוטב ווסטרשייר והשום. מערבבים לאיחוד. מבשלים במשך דקה
5 מוסיפים את הקמח ורסק העגבניות. מערבבים עד שהוא נטמע היטב ולא נשארו גושים של רסק עגבניות
6 מוסיפים את ציר הבקר והירקות. מביאים את הנוזל לרתיחה ואז מנמיכים את האש. מבשלים 5 דקות תוך ערבוב מדי פעם
7 מניחים את תערובת הבשר בצד ומחממים תנור ל 200 מעלות
מכינים את שכבת תפוחי האדמה:
1 שמים את תפוחי האדמה בסיר גדול ומכסים את תפוחי האדמה במים. מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים, 10-15 דקות
2 מסננים את תפוחי האדמה במסננת. מחזירים את תפוחי האדמה לסיר החם. תנו לתפוחי האדמה לנוח בסיר החם במשך דקה אחת כדי לאדות את כל הנוזל שנותר
3 מוסיפים חמאה/מרגרינה/מחמאה, חלב/סויה, אבקת שום, מלח ופלפל. מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים עד שכל החומרים מתערבבים יחד
4 מוסיפים את גבינת הפרמזן לתפוחי האדמה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
מרכיבים את המנה:
1 בתבנית 24X24 מניחים שכבה אחידה של תערובת הבשר, מעליה מורחים שכבת פירה אחידה
2 מכניסים לתנור לאפייה של 25-30 דקות ללא כיסוי ומצננים לפני ההגשה

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: