פשטידת רועים מושלמת

מתכון פשוט וטעים לפשטידת רועים מושלמת

זמן הכנה
25 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה וחצי
כשרות
בשרי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

7 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 בצלים לבנים קצוצים
2 שיני שום כתושות
300 גרם בשר טחון
100 גרם רסק עגבניות
15 עלי בזיליקום טריים וקצוצים
2 כפות עלי תימין טריים
1 פלפל צ'ילי טחון
חצי כוס מים
1 כפית סוכר
מלח לפי הטעם
רבע כוס שמן זית
אופן הכנה
1 מחממים מראש תנור בחום של 180 מעלות.
2 מבשלים את קוביות תפוחי האדמה במים רותחים כחצי שעה עד לריכוך.
3 בזמן בישול תפוחי האדמה מטגנים במחבת גדולה עם שמן זית את השום והבצל עד לכדי הזהבה.
4 מוסיפים למחבת את הבשר הטחון, מטגנים עד שהוא מאפיר תוך כדי פירוק שלו בעזרת כף או מזלג.
5 מכניסים למחבת גם את רסק העגבניות, המים והתבלינים ומערבבים הכל יחד.
6 מנמיכים את הלהבה לאש נמוכה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.
7 מוסיפים פנימה את הבזיליקום הקצוץ וחצי מכמות עלי הטימין, מערבבים ומבשלים עוד כ-10 דקות נוספות.
8 בתום ריכוך תפוחי האדמה שומרים מעט ממי הבישול ומוציאים את תפוחי האדמה.
9 מוסיפים לתפוחי האדמה את שמן הזית והמלח ומועכים לפירה תוך כדי הוספה של מעט ממי הבישול עד שמתקפל פירה אחיד במרכם חלק ללא גושים.
10 בתבנית מניחים את תערובת הבשר בצורה ישרה ומעליה מניחים את הפירה בצורה זהירה כך שהם לא יתערבבו.
11 אופים את הפשטידה בתנור כחצי שעה ולאחר מכן משאירים את התבנית בתנור הכבוי עוד כ-20 דקות.
12 לפסוף מפזרים מעל את שאר עלי התימין ומגישים.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות