שקשוקה דגים וטחינה לבנה של השף יחי זינו
מתכון טעים ומיוחד לשקשוקה דגים של יחי זינו מתוך התוכנית "ים של דגים" בערוץ האוכל
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 פחית עגבניות שלמות תמר בשימורים
1 שפופרת רסק עגבניות
4 שיני שום שלמות
שמן זית
כפית תבלין לשקשוקה
5-6 פלפל יבש אדום מתוק
3-5 ביצים תלוי בגודל המחבת
1 פלפל סודניה חריף (לפי הטעם)
300 גרם פילה דג נקי מעור ועצמות (סרדין, אנשובי, מקרל)
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים לעיטור
להגשה:
פיתה שרופה
מלפפון (או פקוס)
קורנישונים
לטחינה הלבנה:
טחינה
מים קרים
מלח
פלפל לבן
אופן הכנה
1 משרים את הפלפלים היבשים במים למספר דקות, עד שהמים נצבעים מעט באדום.
2 קוצצים את שיני השום וחורכים במחבת עם שמן הזית
3 כשמזהיבים, מוסיפים את הפלפלים היבשים (ללא המים) וכפית מתערובת תיבול לשקשוקה
4 חורכים לדקה במחבת ומוסיפים את העגבניות. מגבירים את האש ושוברים את הביצים פנימה.
5 ממליחים את הפילטים של הדגים ומפזרים מסביב לביצים.
6 ממשיכים לבשל על אש גבוהה עד שהרוטב מתחיל להתייבש מעט בדפנות.
7 מפזרים מעל את הפטרוזיליה, מזלפים עוד טיפה שמן זית בשביל הטעם ומורידים מהאש.
הטחינה:
1 מערבבים הכל יחד בעזרת מטרפה, מתבלים לפי הטעם.
2 מגישים עם מלפפונים טריים (או פקוס), קורנישונים ופיתות שרופות.