שקשוקה למתקדמים:עם פטריות וביצי שליו לצד פילה עגל של צ'רלי פדידה

ה-שקשוקה שכולם היו חולמים עליה עם פטריות ובשר פילה עגל מתוך "אלופים במטבח"

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לשקשוקה
2 סלסילות פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
1 ראש בצל קטן חתוך לקוביות
2 שן שום קצוצות
8 ביצי שליו טריות
8 כפות שמן זית
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
¼ כוס יין לבן
1 כוס חלב קוקוס
לפילה
4 נתחי פילה עגל במשקל 150 גרם כל אחד
2 כפות שמן זית לצריבת הבשר
4 כפות ציר עגל מצומצם
אופן הכנה
1 מחממים מחבת עם שמן זית.
2 מתחילים בטיגון בצל למשך 3 דקות עד לקבלת צבע שקוף.
3 מוסיפים שום וממשיכים לטגן עוד כ – 30 שניות.
4 מוסיפים פלפלים למחבת ולאחר 2 דקות מוסיפים את פטריות השמפיניון.
5 כשהפטריות הופכות מעט זהובות, בוחשים ומוסיפים את היין הלבן ונותנים ליין להצטמצם לחצי.
6 מוסיפים חלב קוקוס, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים תיבול.
7 מנמיכים את הלהבה ושוברים מעל המנה 8 ביצי שליו.
8 מפזרים מעל הביצים מעט מלח גס ומכסים ל – 3 דקות.
9 הפילה: מחממים מחבת בעלת תחתית עבה, מוסיפים שמן זית וצורבים את הפילה מכל צידו עד לצבע זהוב יפה ומגרה.
10 מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות ומכניסים את הפילה ל-7 דקות נוספות.
11 מגישים עם ציר עגל מצומצם.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות