איך מפסלים דמויות בבצק סוכר?

טל צפריר בעלת סטודיו "טלטלים" לעיצוב עוגות מסבירה איך מפסלים דמויות בבצק סוכר (ויש גם טיפ לקיצור דרך יעיל)

לא תמיד חייבים לפסל דמות שלמה מבצק סוכר בכדי לקבל עוגה מושקעת ויפה. אפשר לפסל חצי דמות! אם נדאג שהיא תיראה כאילו היא יוצאת מהעוגה, או מציצה ממנה או אפילו קופצת, ניצור את האשליה ששאר הדמות אכן קיימת, רק שהיא מסתתרת.
דוגמאות לכך הן דמויות “השוחות” בבריכת ממתקים או באמבטיית שוקולד, יושבות בתוך גלגל ים ועוד. אין גבול לדמיון וליצירתיות!  אם רק התחלתם לפסל בבצק סוכר, זו תהא גם דרך מוצלחת להבטיח תוצאה יפה, מבלי להסתבך בפיסול דמות שלמה.

כשרציתי להפתיע את יואבי שלי, שאוהב כל כך סוכריות גומי בצורת בננות, עיצבתי במיוחד בשבילו עוגה ענקית המצופה כולה בסוכריות בננה, ומראשה מציץ ראש של קופיף, ידיים קטנות וזנב ארוך ומסולסל. כל כך מעט עבודה, כל כך הרבה אהבה ואושר אינסופי.

אז מה עושים?

ראשית, מצפים את העוגה בבצק סוכר.  כדי ליצור את האשליה שהקוף מציץ מתוך ערמת הבננות, נתחיל דווקא עם ההדבקה שלהן לעוגה. הבננות שלנו הן אותן סוכריות צהובות בצורה ובטעם של בננה, אותן אפשר להשיג בחנויות ממתקים. את הסוכריות לא ניתן להדביק לעוגה בעזרת מים , לשם כך משתמשים במשחה הנקראת “רויאל אייסינג” ,שאותה ניתן לרכוש בחנויות המתמחות במוצרי אפיה.

כדי ליצור את גוף הקוף, יוצרים גליל מבצק סוכר חום, ממקמים אותו בין הבננות ומשחילים דרכו שיפוד לתמיכה. את הידיים ניצור בעזרת גליל בצק דק, אותו מחלקים לשניים ומדביקים במעט מים לכתפי הקופיף ולסוכריות הבננה. יוצרים כדור בצק ומשחילים על קצה השיפוד, והנה יש לקוף שלנו ראש. כל מה שחסר לו זה פרצוף. מבצק חום בהיר יוצרים נחש קצר ושמן, מכופפים מעט, משטחים ומדביקים לפני הקופיף. מוסיפים גליל בצק נוסף ונועצים בו חצי קשית שתיה לקבלת חיוך. עיניים קטנות ואף, וכמעט סיימנו! ליצירת האוזניים יוצרים כדור בצק חום ועליו מדביקים כדור חום בהיר קטן יותר. מחלקים את הכדור לשניים ומדביקים לצדי הראש. מוסיפים זנב ארוך ומסולסל והעוגה מוכנה.
איזה כיף לשמח. שוחחו עם חתן המסיבה, תנו לו לחלום, לספר לכם מה הוא אוהב ומה טעים לו, והכינו לו את העוגה הכי אוהבת שיש. אהבה מביאה אהבה, ואושר מביא אושר!

מומלץ לקרוא גם:

סודות הקונדיטוריה: דגשים לעבודה עם מרציפן ובצק סוכר

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות