עגבניות סיציליאניות על קרם כרובית ואפונה של נדיה אליס

מנה מושלמת לאירוח עם חברים! מנה טריה ופרשית של עגבניות על מצע של קרם כרובית ואפונה. ככה פשוט ככה טעים!

צילום: יוגב מאיר
זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
בסיסי
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
פרווה

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

5 עגבניות
1 שן שום קצוצה הכי דק שאפשר
חופן פטרוזיליה קצוצה
4 כפות פירורי לחם ללא גלוטן
כפית צ'ילי גרוס
חופן צלפים קצוצים
חופן זיתי קלמטה קצוצים
מלח גס
שמן זית
פרחים מכרובית אחת
קופסת אפונה עדינה יכין
1/2 בצל
מלח
פלפל
1 שמנת לבישול ויטאריז
אופן הכנה
1 חותכים את העגבניות אופקית לחצאים ומניחים עם החלק החתוך למעלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
2 מפזרים מלח גס על כל חצי עגבניה.
3 בקערה מערבבים את פירורי הלחם, הפטרוזיליה הקצוצה, השום הקצוץ, הצלפים הקצוצים, הזיתים הקצוצים והצ'ילי הגרוס. מפזרים ככף תערובת על כל חצי עגבניה ומזלפים שמן זית מעל.
4 מכניסים לתנור (180 מעלות) כ-40 דקות ואם אין עדיין קראסט, מפעילים את הטורבו ל-5 הדקות האחרונות.
5 בינתיים מבשלים במים רותחים ומלוחים עד ריכוך.
6 מטגנים את הבצל הקצוץ בתוך 3-4 כפות שמן זית. מערבבים משך 4 דקות בערך על אש גבוהה.
7 מסננים את הכרובית. מסננים גם את האפונה ומוסיפים את שניהם לבצל. מערבבים עוד מספר דקות ומוסיפים מלח ופלפל.
8 מעבירים את האפונה והכרובית לבלנדר מוט, מוסיפים שמנת לבישול וטוחנים עד לקבלת קרם חלק.
9 לקראת ההגשה, במידת הצורך מחממים שוב את הקרם כמה דקות באותה מחבת מקודם, ואז מניחים חצי עגבניה על מצע של קרם בצלחת ההגשה.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם