סביצ'ה דניס, טחינה ועלי גפן של השף יחי זינו
השף יחי זינו מארח את הילה אלפרד וביחד הם מכינים מנה שהיא כולה שלמות – סביצ'ה דניס, טחינה ועלי גפן . מתוך התוכנית "ים של דגים"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
מצרכים לסביצ'ה:
150 גרם פילה דניס נקי מעור ועצמות
2 בצלים סגולים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי רוקט
חצי כפית עלי נענע מופרדים וקרועים ביד
פלפל חריף ירוק טרי/צ'ילי
חופן עגבניות שרי
שמן זית
100 מ"ל מיץ סחוט מלימון טרי
מלח דק
טחינה לבנה
טבסקו ירוק 5 טיפות ויותר (לפי טעם)
עלי גפן מוכנים להגשה
מצרכים – טחינה לבנה:
טחינה גולמית
מלח
פלפל לבן (כפית שטוחה)
ממרח זעתר ושמן זית
2 כפיות לימון סחוט טרי
מים קרים
אופן הכנה
הכנת הסביצ'ה:
1 ממליחים את קוביות הדג, ומניחים בקערת ערבוב עם מיץ לימון וטבסקו ירוק.
2 פורסים את הבצלים דק ומוסיפים, קוצצים את הפלפל חריף ומוסיפים גם כן עם הכוסברה והנענע. מערבבים טוב ומכסים בניילון נצמד. מקררים שעה לפחות.
3 כשרוצים לאכול חוצים את העגבניות ומערבבים עם הדג היטב.
4 בצלחת מעט עמוקה מזלפים מעט טחינה (לא להגזים) ומסדרים את הסביצ'ה מעל.
5 מגישים עם עלי גפן.
הכנת הטחינה:
1 מניחים את כל המרכיבים ומערבבים בעזרת בלנדר מוט – היטב למרקם שאוהבים.
2 חשוב לקרר את הטחינה הטעם שונה לגמרי אחרי קירור.
