נתח קצבים, קרם שורש פטרוזיליה וסיידר תפוחים
במקום סטייק רגיל תכינו נתח קצבים עם רוטב מרענן מתכון של ירון קסטנבוים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
רכיבים ל-4 סועדים:
4 יחידות נתח קצבים במשקל 150 גרם ליחידה
4 כפות שמן זית
מלח גס ופלפל שחור גרוס
קרם שורש פטרוזיליה
4 יחידות שורש פטרוזיליה, קלוף, נקי וקצוץ גס
1/2 ראש סלרי קטן, קלוף, נקי וקצוץ גס
1 בצל לבן בינוני, קלוף, נקי וקצוץ גס
2 כוסות חלב 3%
1 כף דבש
מלח ופלפל שחור גרוס
סיידר תפוחי עץ
3 כוסות מיץ תפוחים סחוט טרי
קמצוץ בהרט
טיפות מיץ לימון
1 כפית שמן אגוזים
1 כפית שמן כמהין
אופן הכנה
1 שמים את כל החומרים בסיר על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים כחצי שעה או עד שהשורשים התרככו
2 מעבירים לבלנדר עם להב מתכת. טוחנים למחית חלקה, מסננים ושומרים בסיר
3 שמים את מיץ התפוחים בסיר קטן עם הבהרט ומצמצמים לסירופ. מתבלים בטיפות מיץ לימון ובכפית שמן אגוזים. שומרים בצד
4 להגשה: מחממים את קרם השורשים. במקביל, מחממים מחבת צלייה לחום בינוני
5 מושחים את נתחי נתח הקצבים בשמן זית ומניחים במחבת לצלייה. צולים את הנתחים כ3-2 דקות מכל צד
6 מכבים את הלהבה ומעבירים את הנתחים לקרש חיתוך. מחכים דקה ופורסים לפרוסות בעובי של 1/2 ס”מ
7 במרכז כל צלחת מסדרים כף גדושה מקרם השורשים. מתבלים את פרוסות נתח הקצבים במלח ופלפל שחור גרוס ומניחים לצד הקרם. יוצקים מסירופ התפוחים ושמן הכמהין ומגישים