פיצת סרדינים כבר טעמתם? 5 דרכים מפתיעות לשדרג ארוחה – באמצעות סרדינים
המליחות העדינה והיתרונות הבריאותיים של הסרדינים הם בדיוק מה שאתם צריכים כדי לשדרג כל מנה, אך ספק אם ידעתם עד כמה הסרדינים משתלבים יופי במנות הבאות. הנה כמה שילובים מעניינים שאתם חייבים לנסות
הכתבה בשיתוף וילי פוד
עד לפני כמה שנים השילוב בין פסטה לטונה היה נראה לנו לא הגיוני. עם קצת יחסי ציבור, כיום כבר כולם יודעים שמדובר בשילוב קטלני, אך האם אי פעם ניסיתם לשלב בין מנת הפסטה האהובה לסרדינים משומרים? גם שילוב זה, להפתעתכם, עובד מעולה. הסרדינים ידועים ביתרונותיהם הבריאותיים ובתרומתם לבריאות הלב, המוח, העצמות והשרירים. הם גם ידועים במליחותם המתונה שמשתלבת יופי במנות שמלוחות מטבען. המאכל הפופולרי של ספרד ופורטוגל הופך נפוץ יותר במטבח הישראלי בשנים האחרונות ויש כמה דרכים לשלב אותו במנות שאנחנו אוהבים. הנה כמה שילובים מפתיעים:
פסטה קון סרדה
סלחי לנו טונה, אבל הגיע הזמן לתת לחבריך הסרדינים את אור הזרקורים. כן, כפי שכבר ציינו מדובר בשילוב מנצח: הודות למליחות המתונה של הסרדינים, הם בהחלט משמשים כתוספת חלבון ראויה לפסטה עם לימון וקייל או פסטה ברוטב עגבניות. למנה הסיצליאנית, פסטה קון סרדה, יש מתכון מפורסם של השף פאביו טרבוקי, המשלב בוקטיני, סרדינים, פלפל אספלט, שקדים ושמיר. המנה פשוטה להכנה: כסו את הסרדינים ברוטב עגבניות (או השתמשו בקופסת סרדינים ברוטב עגבניות של "וילי פוד") ובשלו אותם לצד השום והפלפלים במחבת. הוסיפו פסטה מבושלת, שקדים ושמיר לשאר המרכיבים ולסיום הוסיפו גרידת לימון.
למי שמעוניין לשלב את הסרדינים בפסטה באופן פחות נראה לעין, מוזמן להפוך את הסרדינים לרוטב. ליצירת הרוטב הדגיגי, חממו את שמן הסרדינים מהקופסה במחבת, הוסיפו שום וצ'ילי ובשלו עד להופעת ריח מתקתק. ערבבו פנימה רסק עגבניות וסרדינים, הוסיפו פסטה מבושלת וסיימו בתוספת של פלפל גרוס, מיץ לימון ועלי בזיליקום. התוצאה תראה להם כמו מנת פסטה ברוטב עגבניות שאתם אוהבים, אך לטעם הנהדר יתווסף העידון הדגיגי שלא תאמינו עד כמה הייתם זקוקים לו.
קראמבל סרדינים
קראמבל לא חייב להיות מתוק. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, לכו על הגרסה המלוחה שמשלבת סרדינים. תחילה הוציאו ונקזו את הסרדינים המשומרים מהקופסה (אבל שמרו את השמן), השתמשו במזלג כדי למעוך את הדגים והניחו אותם על תבנית. ערבבו בין מרכיבי הקאמבל הידועים (קוביות חמאה, קמח, אבקת שקדים, טימין, גרידת לימון ומלח) וצקו את התערובת על מחית הסרדינים. הכניסו לאפיה במשך 15 דקות בחום של 340 מעלות והגישו את המנה לצד סלט מרענן. לשמן הסרדינים ששמרתם תוכלו להוסיף קצת מלח, פלפל וחומץ ולקבל רוטב ויניגרט דגי שישלים את מנת הקראמבל שלכם.
רטבים לסלט
בהמשך ישיר, הסרדינים יכולים לשמש גם כרטבים נהדרים תוצרת בית לסלט שלכם. אחת הדרכים היא להרתיח סרדינים עם חומץ בן יין לבן, ציפורן, עלי דפנה וקצת יין לבן. הניחו את המרכיבים על האש עד שהסרדינים מתפרקים, תנו לרוטב להתקרר והגישו לצד הסלט האהוב עליכם. אפשרות נוספת היא להשתמש במעבד מזון עבור הכנת המטבל – המורכב מסרדינים, תבלינים (אבקת אורגנו ושום), שמן הסרדינים, סרירצ'ה ואנשובי. במקרה הזה, האנשובי די משתלט על טעם הרוטב, כשטעמו יזכיר לכם מעט את רוטב הקיסר הידוע. הגישו על סלט חסה, גבינת פטה ועגבניות.
פיצה עם תוספת סרדינים
הכירו את "פיצת מוקבה", הגרסה הרוסית של הפיצה המגיעה בתוספת ארבעה סוגי דגים משומרים ומוגשת קרה. התוספות הן סרדינים, טונה, מקרל וסלמון. כמו כן, יש בה גם את המרכיבים הידועים של הפיצה כמו גבינת מוצרלה, עשבי תיבול ובצל – וכן, המקומיים גם נוהגים להוסיף לה ביצי קוויאר. על אף שמדובר בתוספות שאינן מזכירות את תוספות הפיצה המוכרות לכם, רוטב העגבניות, הבצק ועשבי התיבול בהחלט יהוו נחמה קטנה כשתצאו להרפתקה קולינרית מטורפת כמו זו – אבל אנחנו בהחלט מתעקשים על כך שתצאו אליה. לא סתם מדובר במנה רוסית מאוד פופולרית: השילוב של הדג המלוח ובסיס הפיצה הקלאסי יוצר סימפוניית טעמים שחובבי דגים בכל העולם יהנו ממנה – ואתם יכולים לוותר על כמה מהתוספות אם זה קצת מוגזם לגם בהתחלה. לגבי הגשתה קרה, ובכן, זה כבר תלוי בכם.
עוד מתכוני סרדינים בערוץ האוכל:
מז'וז'ין – סרדינים ממולאים ומטוגנים
לחם אבוקדו וסרדינים
איך לא חשבנו על זה קודם? בעוד המליחות של הסלמון המעושן והאנשובי פחות מתאימים לטוסט האבוקדו שלנו, המליחות העדינה יותר של הסרדינים היא בהחלט תוספת ראויה לו. היתרונות הבריאותיים של הסרדינים מתווספים לאלו של האבוקדו (הסרדינים מלאים בחלבון, בעוד שהאבוקדו עשיר בשומן ובסיבים) ויחד יוצרים ארוחה עשירה בויטמינים וחומצות אומגה 3 התורמות לתפקוד בריא של המוח, הלב והעצמות. תוכלו גם להוסיף לטוסט האבוקדו שלכם ביצה, עגבנייה ומעט שמן. עבור תוספת חריפות תוכלו להשתמש בסרדינים בשמן צמחי חריף של "וילי פוד". אתם גם לא חייבים לחם: ישנה אפשרות נוספת לשילוב בין אבוקדו לסרדינים שכדאי לכם לנסות. הסירו את גלעין האבוקדו, ערבבו בנפרד סרדינים משומרים, מיונז, מיץ לימון, עירית וכורכום ואת התערובת שהכנתם הניחו בגומה שנוצרה לאחר הסרת הגלעין. הוסיפו לימון ומעט מלח והנה לפניכם מנה בריאה, דלת קלוריות וטעימה להפליא.
בתיאבון!