סמוסה תפוחי אדמה מדפי אורז

מתכון לסמוסה מדפי אורז, מתאים לפסח, ממולא בתפוחי אדמה ואפונה ירוקה של שושה ביטון

1 דירוגים
1 תגובות
כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

300 גרם תפוח אדמה מבושל(במים שמתי קארי ומלח)
100 גרם אפונה
16 דפי אורז
רבע צרור כוסברה קצוץ
כפית גארם מסאלה(יש בכל סופר)
כפית קארי
כפית מלח
3 שיני שום קצוצים
חצי פלפל חריף קצוץ (לאוהבי חריף)
לקערה בה טובלים את דפי האורז:
חצי ביצה(כולל חלבון וחלמון)
כף סילאן
מים (בכמות שתספיק לדף להיות בתוכו)
אופן הכנה
1 קודם כל חממו את התנור על הטמפ הכי גבוהה שיש
2 מועכים את תפוחי האדמה המבושלים
3 מכניסים לסיר ומטגנים קלות שום, פלפל חריף, מוסיפים אפונה, תפוחי אדמה, כוסברה ותבלינים. מערבבים וטועמים ואם צריך מוסיפים מלח או תבלינים
4 מעבירים לקערה לצינון
5 מרטיבים דף אורז למשך חצי דקה-דקה
6 נניח על משטח עבודה נקפל קצה אחד לאמצע כנל לקצה התחתון כך שבעצם יצרנו מעיין מעטפה
7 נשים את המילוי בקצה התחתון ונתחיל לקפל לצורת משולש
8 מורחים 2 שכבות של ביצה מעל כל סמוסה
9 מכניסים לתנור על חום 200 מעלות עד שהסמוסות משחימים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      צריך להפוך

       נראה סבבה אבל צריך להפוקדי שאהיה קרספי משני הצדדים

      קשה להכנה

       נראה סבבה אבל צריך להפוקדי שאהיה קרספי משני הצדדים קשה להכנה
      זינה says: