סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה של תמי בן דוד

תמי בן דוד מלמדת איך להכין סמבוסק גבינות עם רוטב פיצה או בשמו השני המוכר קלצונה, מקמח ללא גלוטן טעים ובריא.

פיצה בצורת כיס בצק – זה כל הסיפור רק שבאיטלקית (“קלציונה”) זה נשמע הרבה יותר אקזוטי. הסגירה של הבצק על הרוטב והמלית שומרת את העסיסיות גם של המילוי וגם של הבצק. ברגע שהרעיון הובן, ניתן לשחק ולשנות את הרכב המלית לפי הטעם וההעדפה האישית.

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

המרכיבים ל- 10 יחידות
לבצק:
500 גר’ קמח תגמיש [נוסחה משופרת]
1 כפית (5 גר’) מלח
1 כף גדושה (15 גר’) סוכר
360 מ”ל מים
1 כף (10 גר`) שמרים יבשים
2 כפות (25 גר’) שמן זית
לרידוד: מעט תגמיש או תמי רב תכליתי
למלית:
250 גרם רוטב עגבניות (מוכן בבית או קנוי)
150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
150 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת
200 גרם גבינה צהובה מגוררת
זיתים ירוקים/שחורים ( לא חובה)
להברשה וציפוי (לפני אפייה):
1 ביצה + חלמון + כפית שמן טרופים קלות
4 כפות שומשום
קלציונה/סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה
קלציונה/סמבוסק במילוי גבינות ורוטב פיצה
אופן הכנה
1 בקערת מיקסר מצויד בוו לישה שמים את הקמח, הסוכר והשמרים, מערבבים ויוצרים גומה, מוסיפים את יתר המרכיבים (שמן זית, מים, ומלח) ולשים משק 5-6 דקות עד קבלת בצק אחיד.
2 מעבירים לקערה משומנת/מקומח קל- מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד הכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי).
3 מרדדים- מקמחים קל ביותר משטח עבודה. מרדדים (רצוי לחלק את הבצק לכדורים, לעבודה נוחה יותר) לעלה בעובי חצי ס”מ וקורצים בעזרת רינג (של פנקייק יתאים) עיגולים בקוטר 12 ס”מ.
4 ממלאים- יוצקים במרכז כל עיגול מעט רוטב עגבניות ומפזרים מעל מחצית משטח העיגול את גבינות והזיתים. מקפלים את מחצית העיגול הריקה מעל החצי עם הרוטב והגבינות וסוגרים בהידוק עם מזלג או צביטות.
5 מניחים את הכיסונים בתבנית מרופדת נייר אפייה, מכסים בשקית רפויה ומשהים לתפיחה שנייה קצרה של כ-20 דקות.
6 מחממים תנור ל-190 מעלות.
7 מברישים ואופים- מברישים את המאפים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. אופים 25 דקות עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט (זהירות, המלית רותחת).

מתכונים נוספים של תמי בן דוד:

טרבדיקוס של תמי בן דוד

בוריקיטס במילוי גבינה בולגרית וקשקבל ללא גלוטן של תמי בן דוד

עוגיות דבש ואגוזים של תמי בן דוד

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות