סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה של עומר מילר
מנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל עם סלט ירקות צלויים וטחינה. המתכון של עומר מילר מתוך התוכנית "טעים אש"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לסלוף
1 ק”ג קמח ללחם
1 כף שטוחה סוכר
1 כף שמרים יבשים
3 כוסות מים פושרים
1 כף שמן זית
למאשוויה
2 עגבניות
1 גמבה
1 פלפל ירוק חריף
1 בצל
מיץ מלימון
חצי כוס שמן זית
מלח
1 צרור פטרוזיליה
לטחינה
1/3 כוס טחינה גולמית
3 כפות מים
מיץ מלימון אחד
אופן הכנה
1 חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.
מכינים את הבצק
1 בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים.
2 מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים.
3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש, מכסים בעזרת ניילון נצמד.
4 מתפיחים באזור חמים במשך כשעה וחצי.
5 מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים עוד כ – 45 דקות.
6 מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים.
7 מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.
1 קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.
2 בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.
3 מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.