חטיפים מלוחים של מירי מתוקה ארזי
מירי מתוקה ארזי מציגה חטיף מתוק שגם פשוט להכין וגם כיף לנשנש בבית. מתוך התוכנית: "פשוט לאפות"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
3 בצלים בינונים (כ – 800 גרם), לפני סינון וטחינה
100 גרם חמאה מומסת
500 גרם קמח תופח (½3 כוסות)
50 גרם פרג לא טחון (5 כפות)
1 כפית גדושה מלח
1 כף אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן
לציפוי
1 ביצה טרופה
4 כפות מלח גס
שומשום / זעתר/ ותבלינים על פי הטעם
ספריי שמן זית פאם
אופן הכנה
1 קולפים את הבצלים ומרסקים אותם במעבד מזון עם פומפייה דקה.
2 מניחים את הבצלים המרוסקים על מסננת וסוחטים אותם בין כפות הידיים על מנת להיפטר מהמים העודפים.
3 מניחים בקערת המעבד את הבצל הסחוט ומוסיפים את החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפיה, הפרג, המלח, הפלפל וחצי מכמות השמן.
4 מעבדים לבצק רך וגמיש. אם הבצק יבש – מוסיפים בהדרגה עוד קצת מהשמן, עד שיתקבל בצק רך וגמיש.
5 מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפיה לעלה דק ואחיד בעוביו, ומושחים אותו בביצה טרופה.
6 חותכים בעזרת גלגלת פיצה חלקה (לא משוננת) ריבועים או רצועות, זורים שומשום ומלח גס, ומתיזים ספריי שמן זית.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות במשך כ – 20 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
8 לאחר שהתקררו לחלוטין, אורזים בשקיות זיפ לוק ומניחים בארון חטיפים.
9 ** טיפ – החטיפים טעימים עוד יותר בימים שאחרי, כאשר הטעמים נספגים.