חטיפים מלוחים של מירי מתוקה ארזי

מירי מתוקה ארזי מציגה חטיף מתוק שגם פשוט להכין וגם כיף לנשנש בבית. מתוך התוכנית: "פשוט לאפות"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

3 בצלים בינונים (כ – 800 גרם), לפני סינון וטחינה
100 גרם חמאה מומסת
500 גרם קמח תופח (½3 כוסות)
50 גרם פרג לא טחון (5 כפות)
1 כפית גדושה מלח
1 כף אבקת שום
½ כפית פלפל שחור
½ כוס שמן
לציפוי
1 ביצה טרופה
4 כפות מלח גס
שומשום / זעתר/ ותבלינים על פי הטעם
ספריי שמן זית פאם
אופן הכנה
1 קולפים את הבצלים ומרסקים אותם במעבד מזון עם פומפייה דקה.
2 מניחים את הבצלים המרוסקים על מסננת וסוחטים אותם בין כפות הידיים על מנת להיפטר מהמים העודפים.
3 מניחים בקערת המעבד את הבצל הסחוט ומוסיפים את החמאה המומסת, הקמח, אבקת האפיה, הפרג, המלח, הפלפל וחצי מכמות השמן.
4 מעבדים לבצק רך וגמיש. אם הבצק יבש – מוסיפים בהדרגה עוד קצת מהשמן, עד שיתקבל בצק רך וגמיש.
5 מחלקים את הבצק ל – 4 חלקים. מרדדים כל חלק על נייר אפיה לעלה דק ואחיד בעוביו, ומושחים אותו בביצה טרופה.
6 חותכים בעזרת גלגלת פיצה חלקה (לא משוננת) ריבועים או רצועות, זורים שומשום ומלח גס, ומתיזים ספריי שמן זית.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות במשך כ – 20 דקות או עד שהבצק משחים מעט.
8 לאחר שהתקררו לחלוטין, אורזים בשקיות זיפ לוק ומניחים בארון חטיפים.
9 ** טיפ – החטיפים טעימים עוד יותר בימים שאחרי, כאשר הטעמים נספגים.
חטיפים מלוחים
חטיפים מלוחים של מירי מתוקה ארזי

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות

    אולי יעניין אותך גם