מאפה גאלט מלוח מבצק פריך במילוי פטריות ומגוון גבינות
מתכון קל להכנה של מיקי שמו לגלאט מלוח מבצק פריך במילוי פטריות ומגוון גבינות. מאפה מושלם שמתאים לכל אירוח: ארוחת בוקר, בראנץ וערב. מאפה חובה בשולחן חג השבועות!

זמן הכנה
10 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
כשעה
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לקלתית: קוטר 22-24
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
20 גרם (2 כפות) שמן קוקוס
150 גרם (1 כוס+ 1 כף) קמח כוסמין לבן מנופה
40 מ"ל (1/2 2 כפות) מים קרים מאוד
קורט מלח
למלית פטריות:
300 גרם פטריות שמפניון חצויות
300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות לרבעים
2 שיני שום קצוצות
45 מ"ל (3 כפות) שמן זית
עלים מ-2 גבעולי תימין
מלח ופלפל שחור
למריחה:
100 גרם גבינת שמנת ניו יורק כמהין 24%
להברשה:
1 ביצה טרופה
קוואטרו פרומאג'י
אופן הכנה
מכינים את הקלתית:
1 שמים בקערת מעבד מזון קמח, ושמן קוקוס ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים ומלח ומעבדים רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מכינים את הפטריות:
1 מחממים מחבת עם שמן זית מוסיפים שום ומטגנים כמה שניות עד שעולה ניחוח. מוסיפים שני סוגי פטריות פטריות יכולות לשדרג כול מתכון- מהאומלט של ארוחת הבוקר, מאפים או מנה עיקרית . תימין, פלפל שחור ומלח ומקפיצים 4-5 דקות עד שהפטריות מקבלות צריבה יפה. מעבירים את תכולת המחבת למסננת עד השימוש.
3. מרכיבים את הגאלט ואופים:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות
2 מניחים את הבצק על נייר אפייה ומרדדים לעיגול בקוטר 30 ס"מ ובעובי 3-5 מ"מ.
3 מורחים במרכז העיגול גבינת שמנת ניו יורק כמהין (חשוב להשאיר שוליים של 4-5 ס"מ). מניחים את הפטריות על ממרח השום ומברישים את שולי הבצק בביצה.
4 מקפלים את השוליים מעל מלית הפטריות וצובטים את הבצק כל 5 ס"מ. מברישים את שולי הבצק ביתרת הביצה ומפזרים גבינת קוואטרו פרומאג'י.
5 מעבירים בזהירות את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית תנור
6 אופים 20-25 25-30 דקות עד להזהבה יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.
7 ניתן לפזר מעל המאפה גבינת פטה כבשים גד ולהגיש.
1 אפשר לשמור יומיים במקרר ולחמם בתנור חם לפני ההגשה