מקלות פרובנס עם עשבי תיבול, זיתים ופטריות
מתכון של מיקי שמו למקלות פרובנס שהם לחמניות מקל ארוכות ומלאות בכל טוב: עשבי תיבול, זיתים ופטריות. לחמניות טעימות ועשירות, מצוינות לאירוח לצד קערה של שמן זית ומטבלים.

זמן הכנה
15 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעתיים
כשרות
חלבי
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק מקדים:
150 גרם (1 כוס+ 1 כף) קמח מחמצת
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
לבצק הלחם:
600 גרם (1/4 4 כוסות) קמח לחם מחמצת מנופה
260 גרם קמח כוסמין 80%
17 גרם (1/2 1 כפות) מלח
590 מ"ל (1/2 2 כוסות פחות 1 כף) מים קרים
1 כף שמרים יבשים
לתוספות:
20 גרם (1/4 כוס) תערובת עשבי תיבול שונים רוזמרין, תימין
1 כוס זיתים ירוקים מגולענים וחתוכים לטבעות
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים וקצוצים
150 גרם פטריות פורטבלו קצוצות
150 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
1 שן שום קצוצה (לא חובה)
300 גרם גבינת גאודה קוביות
אופן הכנה
מכינים את הבצק המקדים:
1 שמים בקערת מיקסר עם וו לישה קמח מחמצת כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד
2 עוטפים את הקערה בניילון נצמד ושומרים בטמפרטורת החדר למשך שעתיים.
מכינים את בצק הלחם:
1 מוסיפים לקערת המיקסר עם הבצק המקדים, 550 מ"ל מים (את המים שנותרו מוסיפים בהמשך אם יהיה הצורך). לשים 2 דקות במהירות נמוכה.
2 מוסיפים את הקמח והשמרים ולשים 2-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד.
3 מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית, מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות לקבלת בצק אלסטי.
4 מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את כל התוספות ולשים עד שהן נטמעות בבצק. אם הבצק קשה מוסיפים את יתרת המים ולשים עד שהוא נטמע.
5 מעבירים את הבצק לקערה מקומחת היטב, עוטפים בניילון נצמד/כובע ומתפיחים שעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
6 מוציאים את הבצק מהקערה למשטח מקומח ומשטחים אותו קלות
7 מרדדים את הבצק על משטח מקומח למלבן בגודל 48*20 ס"מ. מחלקים לרצועות אורך
8 מגלגלים כל חלק לגליל.
9 מגלגלים לצורת ספירלה: אוחזים בשני הקצוות ומגלגלים לכיוונים מנוגדים. מניחים על תבנית הפוכה מרופדת בנייר אפייה. מכסים מעט לחה ומתפיחים כ-30 דקות עד שהספירלות תופחות מעט.
10 בינתיים מחממים תנור ל-230 מעלות ומניחים לבנת שמוט במרכז התנור (יש לחמם לפחות 30 דקות לפני האפייה כדי שהלבנה תתלהט היטב).
11 מחליקים את נייר האפייה עם הספירלות ללבנת השמוט ואופים 15-20 דקות עד שהמקלות מזהיבים יפה גם בחלק התחתון.
12 המאפים במיטבם באותו יום. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.