גרנולה מלוחה תוצרת בית של מיקי שמו
תתייחסו למתכון הזה כבסיס לשינויים וגיוונים – שחקו עם הרכב האגוזים והגרעינים לפי טעמכם. מתוך אין כמו בבית, ספיישל משפחה בריאה
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לבצק
45 מ”ל שמן זית
60 גרם גרעיני חמנייה
80 גרם גרעיני דלעת
60 60 גרם (1/2 כוס) שומשום מלא
60 גרם שקדים מולבנים פרוסים דק
220 גרם שיבולת שועל שלמה
1 1/2 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
30 גרם זרעי פשתן
15 גרם פטרוזיליה יבשה
3-4 כפות טחינה גולמית
אופן הכנה
מכינים את העוגה
1 מרססים שכבה דקה של שמן במחבת גדולה מאוד.
2 מוסיפים את שאר החומרים וקולים תוך כדי ערבוב מתמיד 10 דקות עד שהגרעינים מקבלים הזהבה יפה.
3 מעבירים את הגרנולה לתבנית או למשטח אחר על מנת לעצור את הקלייה.
4 מצננים ושומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר עד שבועיים.