איך לשלב מלח במאפים וקינוחים?

שילובים של מלח במאפים מתוקים שתופתעו לגלות

בשנים האחרונות התחילו לעשות הרבה שילובים של טעמים מלבד החמוץ – מתוק המוכר: מתוק חריף, מתוק מלוח ועוד.
כמעט בכל מתכון מתוק יש תוספת קטנטנה של מלח בשביל לשבור קצת את המתיקות, יחד עם זאת, לאחרונה הגיעו גם לארץ כל מיני סוגי מלחים שונים עם מליחות יותר עדינה שמשתלבים מעולה עם דברים מתוקים: מלח ים אטלנטי, מלח ורוד מהרי ההימאליה או פלור דה סל – המלח הצרפתי המשובח.
בהרבה מהמתכונים שכוללים בתוכם אגוזים נוטים להוסיף מליחות שמאוד מחמיאה לטעמים האגוזיים בשילוב עם סוכר.
יש גם כל מיני עוגיות מתוקות עם נגיעות של קריסטלים עדינים של מלח שמעניקים מליחות מפתיעה שמאוד מחמיאה לטעם העדין של העוגיה, בין אם זו עוגיה בטעם וניל או שוקולד, המלח גם מעניק תוספת מרקמים מעניינת בקריסטלים האלה שמתנפצים לך בפה.
בטח שמתם לב שיש היום בשוק גם כל מיני סוגי שוקולדים עם תוספת מלח, לרב התוספת הזאת באה עם טעמים בסיסיים כמו שוקולד, וניל או קרמל.
מליחות פחות מחמיאה לפירות. וגם כשהיא מתאימה, זה מאוד תלוי באילו פירות.
אני מוסיף קצת מלח לכל טופי או ממתק על בסיס קרמל. לעוגיות פריכות בטעם וניל או שוקולד, התוספת הזו מעולה ומחמיאה מאוד – ואפילו עוזרת להדגיש אותם בפה! עוגיות על בסיס אגוזים ובוטנים הן אופציה מעולה.
איזה מלח? מלח משובח! כמובן שמלח ים רגיל עושה את העבודה אבל הוא קצת גס במליחות שלו ולא נותן את אותו האפקט. מלח ים אטלנטי או פלור דה סל הם מלחים מעט יותר עדינים שבאים בצורת גבישים קטנטנים והם פשוט מעולים כתוספת לעוגיות, לא צריך הרבה בכלל. פשוט לערבב ממש בתוך תערובת העוגיות והם כבר שומרים על המרקם שלהם כך שאחרי האפיה מקבלים עוגיה עם נגיעות מלוחות טעימות. לא לשים יותר מדי! אנחנו לא רוצים עוגיות מלוחות. אנחנו רוצים עוגיות מתוקות עם טוויסט מלוח.

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות