סלמון בג’ינג’ר וסויה עם סלט מלפפונים ואבוקדו, של אפרת אנזל

מתכון בריא טעים של אפרת אנזל מתוך התכנית “קצת יותר בריא".

כמות מספיקה ל
מנות

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כמות ל-4 סועדים:
1.2 ק”ג דג סלמון טרי, נקי מעצמות (ואם אתם קונים דג ללא העור – 1 ק”ג משקל נקי)
2 כפות שמן קנולה או שמן קוקוס, לשימון התבנית
3 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף וקצוץ דק
4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
1 פלפלון צ’ילי אדום, קצוץ דק (לא חובה)
6 כפות מירין
4 כפות סויה
2 כפות טחינה גולמית
1.5 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף וקצוץ דק
2 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
מעט פלפל צ’ילי אדום טרי, קצוץ דק (לא חובה)
גיוון: חופן גדול כוסברה / נענע קצוצה

אופן הכנה
הסלמון:
1 מחממים את התנור למצב גריל (חום עליון) לחום מקסימלי (250-270 מעלות).
2 שוטפים היטב את הבצלים הירוקים. משאירים את הגבעולים שלמים אך חותכים אותם כך שיתאימו באורכם לגודל התבנית. את קצוות הגבעולים שהורדנו קוצצים לטבעות דקות ושומרים בצד.
3 משמנים את תבנית הצלייה בשמן קנולה או שמן קוקוס.
4 מניחים את גבעולי הבצל הירוק בתבנית.
5 שוטפים היטב את הדג ומייבשים.
6 מניחים את הדג (כאשר צד העור כלפי מטה) על גבעולי הבצל הירוק.
7 בקערית קטנה מערבבים ג’ינג’ר, שום, צ’ילי, סויה ומירין. טועמים – התערובת צריכה להיות מעט מתקתקה.
8 בעזרת כף יוצקים מהתערובת על הדג ונותנים לו לספוג את הטעמים 10 דקות.
9 ממש לפני שמכניסים את הדג לתנור, מרטיבים שוב את הדג בנוזלי התערובת.
10 מכניסים את הדג לתנור ל-10 דקות. כדאי, אבל לא חובה – אחרי חמש דקות מרטיבים את הדג בנוזלי הצלייה וממשיכים לצלות אותו חמש דקות נוספות. הערה חשובה: אחרי 10 דקות הדג עדיין לא וול דאן. חלקו הפנימי עדיין מעט נא, אבל עד שתגישו אותו לשולחן הוא יהיה עשוי ב-ד-י-ו-ק כמו שצריך. ובכל זאת – נשים בהריון צריכות לצלות את הדג 12 דקות על מנת שהדג יהיה עשוי לחלוטין!
הסלט:
1 חוצים את המלפפונים ובעזרת כפית מרחיקים את הגרעינים. חותכים לחצאי טבעות ומעבירים לקערה.
2 קולפים את האבוקדו, חותכים לקוביות ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים ג’ינג’ר, שום וצ’ילי.
4 בקערית נפרדת מערבבים היטב טחינה, מירין וסויה.
5 יוצקים על הירקות ומערבבים בעדינות. אם רוצים מוסיפים גם כוסברה ונענע ומערבבים.
הגשה:
1 מוציאים את הדג מהתנור ובעזרת כף יוצקים מנוזלי הצלייה על הדג, עד שהוא מבריק. מפזרים טבעות בצל ירוק.
2 מגישים למרכז השולחן את הדג והסלט, או, אם רוצים פינוק אמיתי, מחלקים לכל סועד חתיכת דג, עורמים לצידה קצת סלט ומקשטים ב-2 גבעולים של בצל ירוק צלוי.

בתיאבון!

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: