מתכון לסלמון מעושן בטאבון בלימון ודבש
קבלו מתכון מנצח לשולחן החג בטאבון של נינג'ה! דג סלמון מעושן עם עשבי תיבול ולימון

זמן הכנה
20 דקות
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
שעה
כשרות
פילה סלמון שלם (כ- 2.5 ק״ג)
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
פילה סלמון שלם (כ- 2.5 ק״ג)
⅓ כוס דבש
⅓ כוס שמן זית
מיץ משני לימונים
ראש שום
חופן שמיר חתוך גס
מיני תפו"א
מלח/פלפל לפי הטעם
להגשה – שמנת חמוצה
אופן הכנה
1 מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הרוטב – דבש, לימון, 4 שיני שום כתושות, שמן הזית מלח ופלפל, עד לאיחוד.
2 מסדרים את הדג בתבנית של הטאבון ויוצקים עליו את הרוטב. ניתן להניח למרינדה לנוח מעט עם הדג כדי להטמיע טעמים אך לא חובה. חורצים את תפוי האדמה עם חריצים לאורכן במרווחים קטנים ומסדרים גם בתבנית, ומוסיפים את יתר שיני השום שלא שמנו ברוטב.
3 מדליקים את הטאבון על תכנית עישון, מכניסים פלט למגירת הפלט בצדו הימני של הטאבון, מכוונים לחום של 180 מעלות ל- 40 דק, מכניסים את התבנית פנימה ומפעילים את הטאבון. הטאבון יחל בפעולת הצתה ולאחר מכן יחל להיספר הזמן לאחור. בתום העישון, מוציאים, מסדרים בצלחת הגשה, ומגישים עם שמנת חמוצה או גבינות אחרות. בתאובון ושבועות שמח.