סשימי סלמון ים תיכוני של ניר צוק עם אפרת אנזל
מתכון בריא וטעים של סשימי סלמון עם מלח מעושן, המתכון מתוך התכנית “קצת יותר בריא” – עונה 2 עם אפרת אנזל, פרק 4 – מהפריזר לשולחן.
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה
סלמון
מלח מעושן
שמן זית
לימון
פלפל שחור
זיתים סוריים
עירית
גביע יוגורט
אופן הכנה
1 מכינים מראש מחית עשבים: שמיר, פטרוזיליה, בזיליקום, כוסברה ושמן זית ומקפיאים.
2 מורידים את העור מהדג – שמים קצת מלח על היד, כדי שיהיה נוח לתפוס, וחותכים את העור בעזרת סכין.
3 פורסים את הדג לפרוסות דקות, אבל לא דקות מדי – כחצי ס”מ. בעת הפריסה תתקלו במרכז הדג בעצמות קטנות, בחלק הזה לא להשתמש ולזרוק לפח.
4 מסדרים את הדג על צלחת ומפזרים מעל עירית קצוצה.
5 מגלענים את הזיתים הסוריים ומפזרים גם מעל הדג.
6 מוציאים שתי קוביות מתוך המחית שהקפאנו (סעיף 1) ומערבבים עם היוגורט. מוסיפים לתערובת מעט מלח ופלפל.
7 קוצצים מעט קליפת לימון ומפזרים מעל הדג.
8 מזליפים מעל הדג טיפות שמן זית ומעט מלח מעושן ולפני ההגשה, טיפה אחת של לימון.
9 מוסיפים על הצלחת מעט מרוטב היוגורט שהכנו (סעיף 7)
למי שנמנע מאכילה של דגים נאים – אפשר לצרוב את הסלמון על מחבת ולהגיש עם אותו הרוטב.