קיש גבינות וסלמון הכי טעים שיש

פשטידת סלמון עם גבינות ועירית ותחתית קיש – מושלם לשבועות או לכל ארוע ואירוח

מערכת
01.06.2022
זמן הכנה
20 דק'
דרגת קושי
בינוני
זמן הכנה כולל
שעה + שעה קירור לבצק
כשרות
חלבי

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לבצק:
150 גרם קמח
80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית סוכר
למלית:
200 גרם סלמון מעושן קצוץ
2 כפות חמאה
1 גביע גבינה לבנה 9% (250 גרם)
2 מיכלי שמנת מתוקה
5 גבעולי עירית קצוצים
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
3 ביצים טרופות
אופן הכנה
לבצק קיש:
1 מכניסים למעבד מזון קמח, מלח וסוכר ומערבבים במהירות איטית
2 מוסיפים מחצית מכמות החמאה ומפעילים את המעבד בפולסים
3 מוסיפים את המחצית השנייה של קוביות החמאה ומפעילים לעוד פולסים
4 מוסיפים ביצה טרופה ומעבדים רק עד לקבלת בצק פירורי. אם הבצק יבש מוסיפים כף מים קרים ואם הבצק דביק מוסיפים כף קמח ומעבדים כמה שניות נוספות. יש לעבד את הבצק כמה שפחות ורק עד שהוא אחיד ולא יותר
5 מוצאים את הבצק, יוצרים ממנו כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות
6 מוציאים את הבצק ואחרי כמה דקות יהיה נוח לרדד אותו
7 מניחים את הבצק בזהירות על תבנית האפייה ומהדקים בעדינות כלפי מטה ובצדדים ומחזיקים למקרר
מכינים את המלית:
1 מחממים תנור ל 180 מעלות
2 ממיסים חמאה במחבת ומטגנים מעט את הסלמון ומסירים מהאש
3 מכניסים לקערה את הסלמון, גבינה, שמנת, עירית, מלח ופלפל ומערבבים, מוסיפים את הביצים ומערבבים
4 יוצקים על המלית את הבצק שבתבנית ואופים 40 דקות עד שהמלית מתייצבת

עקבו אחרי ערוץ האוכל

0 תגובות

אולי יעניין אותך גם: