פילה סלמון על מצע פלפלים של שרה
שרה, חמתו של שמעון אמסלם מכינה אצל אבי ביטון מתכון אותנטי וביתי של דג מרוקאי חריף מתוך התוכנית “במטבח עם אמא”.
מרכיבים
כמות מספיקה ל


מנות
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
2 חתיכות פילה סלמון טרי
1 פלפל אדום
1 עגבנייה
1 פלפל כתום
1 פלפל צהוב
1 פלפל חריף (עדיפות לאדום. אם אין אז ירוק)
1 חבילת כוסברה
1 ראש שום
0.5 כוס שמן
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית כורכום
0.5 כפית מלח
1 כפית גדושה מרק עוף פרווה
2 חתיכות לימון כבוש

אופן הכנה
1 מקלפים עגבניה, חותכים לפרוסות דקות ופורסים אותן בסיר רחב.
2 חותכים את הפלפל האדום לאורך ומניחים מעל העגבנייה.
3 מעל הפלפלים שמים 2 חתיכות לימון כבוש.
4 רוחצים את הכוסברה היטב, קוצצים גס ומניחים מעל.
5 מעל הכוסברה מניחים את השום, מקולף וחתוך לעיגולים.
6 בקערה נפרדת מערבבים שמן, מרק עוף, פפריקה, כורכום, כמון, מלח ובתערובת הזו מתבלים את הדג מכל הכיוונים. לאחר מכן מניחים את הדג בסיר.
7 את שארית התערובת בקערה מערבבים עם חצי כוס מים ושופכים אל תוך הסיר.
8 מכסים את הסיר ל – 15 דקות ומבשלים על אש גבוהה.
9 מסירים את המכסה ומנמיכים את האש לבישול של 30 דקות נוספות.